Skip to article

O comunicare buna trebuie invatata si exersata

O comunicare buna trebuie invatata si exersata
Aristotel (in Dyonisos din Halicarnas) spunea ca oamenii care comunica bine sunt superiori celorlalti "in aceeasi masura in care cei vii sunt superiori celor morti".">O comunicare buna trebuie invatata si exersata

Asadar intelegem comunicarea ca fiind o practica sociala, punctul central in viata culturilor, integrata in cultura respectiva, subiectiva, selectiva, variabila, imprevizibila.

Cateva "Legi" ale comunicarii:

comunicarea este inevitabila (nu poti sa nu comunici)

se desfasoara la doua niveluri, informational si relational (relationalul ofera indicii de interpretare al informationalului)

comunicarea este ireversibila

presupune procese de ajustare si acomodare

Convinsi fiind ca mai importante decat tehnicile sunt rezultatele, iti propunem urmatoarele:

lucreaza cu propria persoana si nu impotriva inclinatiilor naturale. Oamenii de succes construiesc pe punctele lor tari, pe lucrurile spre care au inclinatii si invata sa-si accepte slabiciunile.

cere periodic feedback. Iti va fi astfel mai usor sa obtii rezultate pentru un succes durabil.

Cele de mai sus sunt doar cateva idei dezvoltate in cursul deschis Communication Skills
sustinut in 26-27 octombrie de catre Dorin Dancu (TMI).

Dorin Dancu face parte din echipa de traineri TMI. Dorin are o experienta profesionala multidisciplinara, el activand de la pozitii in invatamantul universitar pana la pozitii manageriale in mai multe companii internationale.

Zece ani de activitate manageriala, completati de un masterat in psihologie, un doctorat in domeniul managementului sportiv si un program de Executive MBA l-au invatat pe Dorin sa gaseasca solutii ingenioase pentru a oferi o educatie de calitate si experiente memorabile celor peste 2500 de participanti la cursurile TMI sustinute de catre el.

Dorin Dancu este invitat frecvent sa publice in reviste de specialitate, cel mai recent articol pe teme de leadership poate fi citit in numarul de septembrie a revistei Chief Executive.

Cursul Communication Skills isi propune sa ajute participantii sa isi exprime nemultumirea sau critica intr-un mod pozitiv, sa isi faca cunoscute intentiile direct si clar si sa ceara ceea ce doresc, dar fara a-i ofensa pe ceilalti.

Totodata, cursantii vor intelege generic procesul comunicarii si ce il poate face sa esueze, isi vor recunoaste profilurile comunicationale, tendintele catre agresivitate sau pasivitate si vor invata sa foloseasca o gama de tehnici pentru gestionarea conflictelor, evitand escaladarea acestora.

Din agenda:

Bariere in comunicare, tehnici de evitare a acestora

Descrierea de tipuri comportamentale: direct/indirect, agresiv, pasiv, asertiv

Identificarea si abordarea profilelor comunicationale

Cum sa fiti pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti prin raport

Recunoasterea si diferentierea nivelelor de ascultare

Tehnici ale exprimarii asertive

Abordarea relatiilor de tipul "castig-castigi"

Starile eului, comunicarea prin prisma tranzactiilor interpersonale ("Analiza tranzactionala").

Cursul Communication Skills se adreseaza oricarei persoane care doreste sa-si imbunatateasca abilitatile de a relationa cu oamenii din jur.

Calendarul complet si detaliile cursurilor deschise: www.qualians.com.

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista