Skip to article

PhotoReading, sau a citi cinci carti intr-o dupa-amiaza

PhotoReading, sau a citi cinci carti intr-o dupa-amiaza
A citi 25.000 de cuvinte pe minut inseamna a " fotografia mental " o carte de 300 de pagini in mai putin de trei minute.

Sintagma in sine poate reprezenta pentru multi ceva ce apartine de domeniul fantasticului si ca atare imposibil de aplicat in viata reala. Contrariul acestei pareri preconcepute, in viziunea lui Connie Larkin, PhotoReading Instructor si Life Coach, este dat de rezultatele benefice pe care le-au avut cei care au participat la cursul de Photoreading.

Cursul de PhotoReading este un curs transformational in care veche paradigma a cititului este inlocuita cu o noua abordare a materialului scris. Prin aceasta abordare se descarca materialul scris in creierul nostru in fenomenalul ritm de o pagina pe secunda, afirma Connie intr-o scurta prezentare.

Desi pare o idee radicala, conceptul exista inca din anii 1800, iar dovezi despre aceasta abordare diferita a paradigmei de a citi exista in diverse domenii, de la traininguri militare la arte martial sau traditii religioase.

In 1986 Paul Sheele a redescoperit aceasta tehnica si a structurat-o intr-o forma accesibila pentru cei care isi doresc sau au nevoie sa acumuleze o cantitate mare de informatii intr-un timp din ce in ce mai scurt.


Avantajele urmarii unui astfel de curs sunt destul de evidente: productivitate crescuta datorita capacitatii imbunatatite de asimilare a informatiilor, eliminarea stresului cauzat de citit, imbunatatirea memoriei, formarea unui mod de gandire mai direct.

Dintre toate acestea, cel mai apreciat avantaj este acela de time- saving.

Pentru mine, cursul de PhotoReading a fost o experienta deoasebita. Mi se pare ca acum am la indemana o intreaga lume de carti si nu mai trebuie sa imi fac clasicele griji pentru lipsa de timp. Mi s-au parut utile si tehnicile de citire rapida pe care le-am invatat si pe care le folosesc deja cu success la job. Este o experienta pe care as recomanda-o oricui pentru ca intr-adevar face o diferenta, declara Sanziana Fanica, Senior Account Executive la McCann Erickson Bucharest.

De aceeasi parere au fost si alti participanti ai cursului, manageri ai companiilor din Romania, care au declarat intr-o etapa de follow-up ca in prezent reusesc sa parcurga o cantitate semnificativa de documente mult mai repede ca inainte, scopul urmarii cursului fiind indeplinit.

Cursul de PhotoReading e disponibil in Romania de un an si jumatate, iar Connie Larkin este unul din cei doi instructori romani certificati de Learning Strategies, compania a carei co-fondator este Paul Scheele si care detine licenta pentru cursul de PhotoReading.

Cursul dureaza doua zile, sambata si duminica, intre 09:00 si 17:00, timp in care participantii invata tehnica de PhotoReading. In acest interval, ei citesc 5 carti si mai multe articole.


Photoreading- un instrument eficient pentru elevi si studenti.

Tudor Ioan Sandor, elev in clasa a 11a spune:

Pentru mine, cursul de fotocitire a revolutionat modul de a percepe totul din jurul meu. Nu doar la nivelul cititului, ci pur si simplu am inceput sa VAD cate lucruri incredibile se intampla in jurul meu in fiecare zi. La doar o saptamana de cand am terminat cursul am citit deja 6 carti, toate destul de groase, le-am inteles mai bine si am rezonat cu ele mult mai mult decat daca le-as fi citit in modul traditional.
Unul din rezultatele cele mai vizibile si concrete a fost nota mea din teza la limba latina, materie pe care nu o suportam de ani de zile si la care abia daca aveam note de trecere si acelea obtinute prin copiat. Fotocitind manualul de latina timp de jumatate de ora in seara dinaintea tezei, am reusit a doua zi sa iau nota 8 la teza, fara sa zopiez.
A inceput sa-mi placa sa scriu, si chiar sa imi fac temele, ceea ce pentru mine este destul de impresionant, pentru ca eu nu ma vad ca un elev de tip A, dar am ajuns sa am rezultate la scoala la acest nivel, cu un efort minimal.


Urmatorul curs de PhotoReading va avea loc in 5- 6 februarie 2011.
Mai multe informatii despre curs sau despre modalitatile de inscriere puteti afla de pe www.myphotoreading.ro

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista