Skip to article

Reguli de confidentialitate in afaceri

Reguli de confidentialitate in afaceri
Confidentialitatea in afaceri este un aspect extrem de important in momentul in care vrei sa iti pastrezi partenerii si sa dezvolti cu acestia proiecte de succes.

In acest sens este recomandat sa respecti anumite reguli de confidentialitate.

Evita zvonurile

In cazul in care urmeaza sa semnezi un contract cu anumiti parteneri, citeste cu atentie regulile de confidentialitate existente in acel document. Acolo vei descoperi ca nu ai voie sa divulgi informatiile referitoare la contract sau la proiect.

Chiar daca nu citesti insa cu atentie acel regulament, de obicei este recomandat sa eviti sa discutii termenii si conditiile cu persoane care se afla in afara proiectului. Altfel, risti sa ajungi intr-o situatie nu tocmai placuta pentru afacerea ta.

Acte si documente

Actele si documentele in care apar numele si datele partenerilor tai trebuie sa ramana confidentiale, atat in perioada valabilitatii contractului, cat si dupa expirarea acestuia. Altfel, risti nu doar sa iti pierzi afacerile si sa iti construiesti o reputatie proasta, dar sa ajungi si la anumite procese din cauza neglijentei tale.

Cel mai bine este sa pastrezi toate documentele intr-un loc in care nu ai acces decat tu. De preferat este sa eviti mailul (a carui parola poate fi aflata cu usurinta in anumite cazuri) si sa le ai in varianta tiparita sau sa le tii pe un stick.

E-mail

Foloseste cu foarte mare atentie functia de Forward a clientilor de e-mail. Evita sa dai mai departe mesaje primite de la colegi sau parteneri de afaceri - aceste e-mailuri pot contine informatii care pentru tine nu reprezinta o noutate, dar care pentru alte pesoane pot reprezenta o maniera de santaj sau de distrugere.

Recomandarea specialistilor este sa nu dai forward mesajelor importante atunci cand nu este cazul. Cel mai bine este sa faci o lista rezumat cu cele mai importante puncte ale discutiei, fara sa atingi insa subiecte confidentiale.

Discutii in birou

Este foarte tentant sa discuti cu subalternii sau cu colegii de birou despre noii parteneri sau despre viitoarele proiecte. Este in regula sa le oferi acestora anumite detalii, dar incearca sa nu strici surpriza sau sa dai idei care pot fi puse in practica si care pot aparea inaintea proiectului tau.

Este absolut evident faptul ca intotdeauna exista riscul ca o persoana (chiar si binevoitoare) sa iti pune afacerile in pericol.

Discutii private

Uneori o discutie nevinovata cu prietenii poate reprezenta u adevarat risc pentru afacerile tale. Este foarte posibil ca acesti amici sa nu tina cont sau sa nu fie constienti de regulile de confidentialitate specifice si sa duca mai departe informatiile pe care le detii.

In general este oricum bine sa tii separata viata sociala de cea profesionala. Nu doar o data au existat situatii in care intercalarea celor doua nu a fost una de bun augur.

Sfat! De fiecare data cand vrei sa faci un lucru in afaceri, gandeste-te de doua ori inainte de a actiona. O decizie gresita sau luata in graba poate fi o bila neagra pentru afacerea ta.

Autor: Corina Petrea

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul