Skip to article

Semnalele corpului in timpul unei negocieri

Semnalele corpului in timpul unei negocieri
De foarte multe ori oamenii ma intreaba de ce am ales sa ma specializez in domeniul comunicarii nonverbale. Unii sunt fascinati de felul cum comunica corpul nostru. Altii nu inteleg de ce este important sa dam atentie unor astfel de semnale. Raspunsul meu la toate aceste tribulatii este unul foarte simplu: daca ajungi sa cunosti semnalele corpului vei putea citi persoana din fata ta ca pe o carte deschisa. Va tenteaza acest lucru? Vreti sa stiti cum sa va "masurati" oponenetul intr-o negociere? Dar mai ales cum va "masoara" el?

Tocmai acesta este subiectul urmatorului curs deschis pe care Acta Nonverbal
il va sustine in data de 25 noiembrie 2007 la Sala de Conferinte Stirbei. Ce anume putem face si mai ales ce tehnici putem sa folosim pentru a putea castiga o negociere? Principalele beneficii pentru tine, daca vei participa la acest training vor fi:

• Vei evita sa fii manipulat de ceilalti
• Vei reusi sa iti controlezi mai bine starile interioare intr-o negociere
• Vei afla cele mai noi si mai simple tehnici de influentare
• Vei fii constient de semnalele pe care le transmite corpul intr-o negociere
• Vei castiga increderea celor din jur din primele minute ale negocierii

V-am convins sa veniti? Sper ca da, insa mai vreau sa va spun cateva lucruri legate de semnale corpului nostru, care sigur va vor convinge cel putin sa fiti mai atenti cu felul in care va comportati nonverbal si felul in care sa ii cititi pe cei din jurul vostru.

Posturile corpului nostru ne ofera numeroase informatii despre ceea ce gandim sau facem intr-o negociere. Iar cunoasterea in profunzime si intelegerea posturilor corpului nostru vor adauga un plus de putere capacitatii voastre de negociere. In acelasi timp, veti deveni mai constienti de ceea ce propriul vostru limbaj nonverbal transmite interlocutorului vostru.

Dar sa trecem la aceste posturi ale corpului pe care le putem observa intr-o negociere si nu numai. Insa o sa vedeti ca nici una dintre ele nu indica un negociator receptiv, deschis catre noi. Am folosit aceste imagini, furnizate de Spy Prints, pentru mi se par edificatoare pentru tema noastra de discutie.

Defensiv si superior

Picioarele incrucisate ne indica faptul ca el ezita sa ia o decizie. Degetele mari care ies din buzunarele hainei ne arata aerul sau de superioritate. Iar postura lasata pe spate a corpului ne indica un aer de sfidare.

Defensiv
Acest personaj are si el o postura inchisa. Mana si bratul sau sunt duse la spate, mana tinand strans bratul, iar prin aceasta postura el ne indica ca este destul de frustrat. Clar nu este deschis la negociere.

Defensiv
La fel, bratele incrucisate in fata arata o postura inchisa. Iar postura corpului dreapta, cu spatele corpului arcuit si pieptul scos in fata ne arata tot sfidare. Un picior indreptat inainte ne poate indica ca partenerul nostru este increzator in fortele proprii, dar intr-o maniera agresiva.

Autoritate
Mainile la spate indica clar autoritate. Observi foarte usor aceasta postura atunci cand negociezi. Este extrem de importanta pentru a intelege atitudinea persoanei din fata noastra.


Drd. Mihaela Liliana Stroe

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul