Skip to article

Solicitarea de fonduri europene! Primii pasi pentru consolidarea afacerii tale

Solicitarea de fonduri europene! Primii pasi pentru consolidarea afacerii tale
Vrei sa devii antreprenor, sa iti dezvolti afacerea pe care o ai sau sa investesti intr-un ONG si nu ai bani? Poti apela la fondurile nerambursabile. Desi pare de cele mai multe ori un drum dificil, accesarea fondurilor europene este accesibila (cu putin efort) oricarei persoane.

Tipuri de fonduri nerambursabile

Fondurile nerambursabile pot fi publice (din bugetul de stat sau din fonduri europene) si private (alocari financiare din partea companiilor sau a altor entitati private). Indiferent pentru ce tip de fonduri nerambursabile optezi, toate ofera posibilitatea dezvoltarii unor proiecte vechi sau demararea ori dezvoltarea de activitati antreprenoriale.

Fiecare dintre aceste fonduri se acorda unui anumit program care vizeaza dezvoltarea unuia sau mai multor sectoare. De exemplu, cei care pot accesa fonduri europene sunt: ONG-uri, persoane fizice care doresc sa faca primii pasi in antreprenoriat sau companii care doresc sa se dezvolte.

Cine poate beneficia de fondurile nerambursabile

Fondurile nerambursabile sunt acordate companiilor, proiectelor europene, ONG-urilor sau antreprenorilor, in functie de strategiile pe termen mediu si lung pe care acestia le au. Cele mai multe fonduri europene se duc insa catre sectoare care incurajeaza antreprenoriatul, dar si catre organizatii care au ca scop protectia mediului, incluziunea sociala, ocuparea pe piata a fortei de munca, dezvoltarea capitalului uman, dezvoltarea infrastructurii, dezvoltarea regionala, dezvoltarea rurala prin agricultura sau activitati nonagricole, etc.

Cand aplici pentru fonduri nerambursabile, fie ca este vorba despre fonduri europene sau nu, importanta este strategia de afacere pe care o prezinti pentru proiectul pentru care aplici, dar si obiectivele finantatorului.

Prin urmare, accesarea fondurilor europene trebuie sa corespunda unei nevoi reale a organizatiei sau antreprenorului care le socicita. O capcana in care multe persoane cad, in momentul aplicarii, este tendinta de a exagera in ceea ce priveste prioritatile financiare. Astfel, daca in momentul aplicarii supraestimezi bugetul, cel mai probabil cererea de aplicare va fi respinsa.

Solicitarea fondurilor europene

Solicitarea fondurilor se face prin intocmirea si transmiterea unei cereri de finantare. Insa de la depunerea cererii de finantare si pana la aprobarea finantarii propriu-zise, exista cateva etape care pot determina daca cererea iti va fi aprobata sau nu. Printre acestea se numara: evaluarea cererii, verificarea completarii corecte a informatiilor, cererea de clarificari (daca este cazul) si obligativitatea aplicantului de a oferi raspuns in termenul stabilit, notificarea solicitantului cu privire la aprobarea proiectului si, in cele din urma, elaborarea contractului sau deciziei de finantare.

Afla mai multe informatii despre fondurile europene

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre accesarea fondurilor nerambursabile, platforma elearning4you.ro iti ofera posibilitatea de a te inscrie la cursuri de specialitate, care sa te indrume sa faci primii pasi in lumea finantelor. Avantajul este ca poti participa la cursuri din confortul casei tale, la orice ora din zi si din noapte, deoarece acestea sunt online, sub forma de video. In plus, ai posibilitatea de a face parte dintr-o comunitate interesata de aprofundarea educatiei financiare si de a afla din timp cand poti trimite cererile de finantare pentru obtinerea de fonduri europene.

Mai mult decat atat, dupa absolvirea cursurilor vei beneficia de consultanta online gratuita timp de 30 de minute pentru a-ti lamuri orice neclaritati privind accesarea fondurilor nerambursabile. Consultanta are loc pe baza de programare.


Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este