Skip to article

10 comportamente enervante la locul de munca

10 comportamente enervante la locul de munca
Unul dintre aspectele importante la munca este colaborarea buna dintre colegi. Asta este greu de facut daca superiorii sau colegii te considera iritant. Si chiar daca nu iti dai seama, este foarte usor sa enervezi oamenii de langa tine, doar stand la birou.

1. Esti nepregatit

Daca apari la sedinte, interviuri sau sesiuni de brain-storming fara echipament sau informatiile necesare, demonstrezi o lipsa de respect fata de colegi si de tine insuti.

2. Nu esti un jucator de echipa

Trebuie sa ajuti cand un coleg are nevoie de putin ajutor. Nu e nimic mai enervant decat sa te uiti la o persoana care citeste un ziar, in timp ce tu esti ingropat in munca. Iar daca un coleg trebuie sa plece pentru un timp, chiar daca munca nu e terminata, ofera-te sa-l inlocuiesti pana se intoarce.

3. Nu poti rezolva nimic singur

Cere ajutor doar cand ai cu adevarat nevoie. Daca renunti la un proiect doar dupa o incercare si te astepti ca un coleg sa o faca, nu esti in spiritul echipei. Incearca pana nu mai poti sa rezolvi problema pana sa implici si alte persoane.

4. Mirosul

Mirosul este foarte important, mai ales cand lucrezi cu oameni intr-o incapere mica, slab venitlata, etc. Ai grija ca aromele puternice sa nu ajunga sa invadeze spatiul altora. De exemplu, nu manca oua sau ceapa in birou. Iar daca fumezi, ai grija sa nu intri imediat dupa ce ai fumat in birou. Tebuie sa aveti grija inclusiv ca parfumul folosit sa nu fie foarte puternic.

5. Vorbitul tare la telefon

Convorbirile la telefon pot sa fie enervante pentru colegi, mai ales daca vorbiti tare, asa ca incercati sa lasati tonul moale. Telefoanele personale ar trebui sa fie scurte. Certurile la telefon sau convorbirile pe tema sexuala devin stresante pentru colegi dupa un timp. Amintiti-va ca nu sunteti in sufrageria proprie.

6. Esti bolnav

Daca sunteti bolnavi, stati acasa. Daca totusi alegeti sa veniti la munca, folositi batiste si servetele cand tusiti sau stranutati, pentru a evita infectia si altor persoane.

7. Mersul de elefant

Incercati sa va miscati in liniste prin birou pentru a nu-i deranja din munca pe colegi.

8. Telefonul niciodata pe silent

Daca nu este absolut necesar, telefonul mobil ar trebui sa stea inchis intr-un birou. Daca vreti sa-l tineti deschis, este bine sa stea pe modul silent sau pe vibratii.

9. Volumul computerului

Nimeni nu vrea sa asculte muzica sau aplicatiile altui coleg in timp ce se concentreaza.

10. Evitatul contactului vizual si al salutului

Cand cineva nu te priveste in ochi sau nu da mana barbateste, te simti de parca ar vrea sa te evite. Oricine doareste un salut energic si un zambet.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un