Skip to article

10 joburi foarte ciudate

10 joburi foarte ciudate
Exista joburi ciudate, precum degustator de bere, dar exista joburi foarte ciudate, precum incalzitor de paturi.

Chiar daca unele slujbe sunt ciudate, exista in fiecare ceva frumos. "Daca stii despre joburile ciudate, ai mai multa creativitate", spune fotografa Nancy Rica Schiff, care a petrecut mai mult de 10 ani pentru a studia cele mai ciudate joburi ale diferitelor natiuni. A scris cartile "Odd Jobs" si "Odder Jobs".

Incalzitor de paturi

Un hotel de vacanta din Londra a adaugat un serviciu foarte ciudat de curand: Un angajat imbracat intr-un halat alb se invarte in pat pentru cinci minute (singur) si incalzeste asternuturile.

Evaluator de "mirosuri"

Evalueaza mirosurile gurilor nespalate dimineata, pentru a testa diferite gume de mestecat si ape de gura. Aceasta este o meserie pe care nu as vrea sa o am.

Mirositor de guri (ale cainilor)

Acest job este asemanator cu cel al evaluatorului de mirosuri, insa diferenta este ca in loc sa testeze diferite "odorizante" pentru gura, miroase gurile cainilor pentru a detecta efectul diferitelor diete care afecteaza sanatatea animalului. Nu suntem siguri care slujba este mai scarboasa.

Colector de polen

Acesti oameni stau pe o scara foarte inalta si aduna toata ziua polenul florilor din copaci. Polenul este transformat intr-o substanta care ajuta pacientii alergici.

Furnizori de lipitoare

Acestia cresc si distribuie lipitoare medicinale, care au nevoie de o temperatura a apei foarte rece pentru a supravietui. Micutele lipitoare sunt apoi livrate catre clinici medicale, unde ajuta la eliminarea sangelui in exces, format dupa interventii chirurgicale.

Sirenele

Inoata, dau din coada si se agita intr-un acvariu pentru a amuza audienta. Totul se intampla intr-un parc Disney. Fetele sirene au nevoie de un an de antrenamente pentru a reusi sa-si tina respiratia cel putin 2 minute jumatate.

Ingrijitor de rate

Acest angajat trebuie sa conduca o parada de rate intr-un hotel si sa iasa cu ele intr-un sir indian. Dupa aceea trebuie sa aibe grija de sanatatea si de buna-starea ratelor.

Croitor de lenjerie care reduce mirosul flatulentelor

Acesta realizeaza lenjerie (pentru oamenii cu probleme gastrointestinale), care diminueaza mirosul gazelor eliminate de oameni.

Distrugator de gume de mestecat

Exista oameni angajati special, care curata gumele lipite pe fundul scaunelor si meselor din restaurante, cinematografe sau de pe stalpii si copacii din strada.

Asistent de aruncator de cutite

Trebuie sa zambesti in timp ce o persoana care pare putin senila, arunca cutite spre tine, mai ales ca nimic nu este trucat.

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista