4 sfaturi pentru atunci cand iti cauti un job

4 sfaturi pentru atunci cand iti cauti un job
  calendar_month        
Te-ai gandit vreodata ca nu reusesti sa iti gasesti un job pentru ca nu ai abordarea potrivita sau pentru ca nu urmezi pasii necesari?

In timp ce te afli in cautarea unui job este recomandat sa faci o serie de lucruri productive. Iata cateva sfaturi practice care te vor ajuta intotdeauna sa ai un loc de munca.

1. Nu renunta la actualul loc de munca


Chiar daca te-ai saturat de actualul loc de munca sau nu iti mai place ceea ce faci, gandeste-te ca nu este o miscare buna sa renunti la un lucru sigur pentru... poate nimic. Continua sa mergi la job, iar in acelasi timp sa cauti noi oportunitati si posibilitati.

In momentul in care ai deja un loc de unca nu mai esti tentata sa accepti orice oferta de job, ci doar pe cele mult mai bune decat actualul. Atunci cand nu ai un loc de munca te simti presata de facturi, de datorii, de societate si chiar de familie sa accepti un job care este mult sub nivelul tau de pragatire.

2. Identifica jobul pe care ti-l doresti

Chiar daca ai pornit in cautarea unui job similar cu cel actual, poate ca ar fi cazul sa iti extinzi orizonturile si sa incerci si altceva. Chiar daca iti place domeniul in care lucrezi, vei observa ca dupa o perioada vei avea de facut aceleasi lucruri de facut si ca vei incepe sa te plafonezi. Spre exemplu, daca lucrezi in domeniul marketing, ai putea sa incerci sa te orientezi catre publicitate online sau un alt domeniu care sa te incante la fel de mult. Depinde doar de aspiratiile tale.

Acest lucru nu iti va dezvolta o alta serie de abilitati , dar iti va oferi si oferi si o varianta mai mare in alegerea de joburi noi.

3. Nu te limita doar la site-urile de joburi

Daca ai cont pe retelele de socializare nu te jena sa iti informezi prietenii ca esti in cautarea unui job. Printre acestia se pot afla persoane care au nevoie de un angajat sau un coleg de munca. De asemenea, informeaza-ti prieteneii si familia.

In ceea ce priveste contactul direct cu companiile angajatoare, poti fi sigura ca sansele ca managerii sa iti verifice CV-ul de pe site-urile de joburi sunt foarte reduse. Daca gasesti un job care iti place si de care esti interesata nu iti ramane decat sa gasesti datele directe de contact ale companiei si sa trimiti un e-mail cu CV-ul si o scrisoare de intentie acestora.

4. Studiaza

Pregateste-te pentru un eventual interviu. Citeste informatii actualizate despre salariile din domeniu, despre eventualele intrebari care iti pot fi adresate la interviu si despre cum poti negocia un salariu bun.

Pe de cealalta parte, citeste carti din domeniu, carti care te pot ajuta sa fii mai buna, mai priceputa si mai pregatita. In acest fel, la interviu, vei fi candidatul ideal pentru postul respectiv. Seteaza-ti 30 de minute in fiecare zi pentru a-ti actualiza informatiile pe care deja le cunosti, dar si pentru a descoperi unele noi.

Daca nu ai la indemana nicio carte, cu siguranta pe internet vei gasi site-uri si articole specializate care iti vor pune la dispozitie toate noutatile si informatiile necesare.


Autor: Corina petrea

Recomandari