Skip to article

5 greseli mari pe care le fac femeile moderne in cariera

5 greseli mari pe care le fac femeile moderne in cariera
Marcia Reynolds, autoarea cartii Wander Woman: How High-Achieving Women Find Contentment and Direction, se afla in industria high-tech de peste 15 ani. In timpul ascensiunii spre varful carierei sale, a realizat ca femeile de afaceri sunt atat de dedicate job-ului, incat isi ruineaza deseori viata profesionala sau relatia.

Reynolds s-a decis astfel sa priveasca situatia mai atent. In timp ce se pregatea pentru un doctorat in pshihologie, a studiat abilitatile si metodele femeilor in a obtine succesul. A descoperit cinci greseli critice pe care femeile le fac intr-un anumit punct al carierei lor.

1.Exista un raspuns corect si eu il stiu

Pentru majoritatea femeilor de afaceri, succesul este bazat pe inteligenta si experienta intr-un anumit domeniu, spunea Reynolds. Totusi, ele simt nevoia de a avea mereu dreptate. Aceasta mentalitate duce de multe ori la probleme, deoarece aceste femei nu pot vedea alte idei sau perspective. Nu numai ca pierd initiative bune, insa isi pierd respectul in fata colegilor sau subordonatilor. Cine vrea sa joace cu "stie tot"?

2. Nimeni nu poate face acest job mai bine decat mine

Reynolds spune ca aceasta situatie este cea mai raspandita in randul femeilor moderne si este probabil cea mai daunatoare. Acestea cred ca lucrurile vor scapa de sub control daca nu se implica. Rezultatul? Muncesc peste limita, refuza sa imparta sau sa ceara ajutor si in final ajung sa fie extenuate si nemultumite.

Mai mult, aceasta situatie poate sa cauzeze mai multe pagube decat propriul stres. Daca vrei sa faci tu toata munca, ceilalti membrii ai echipei vor fi privati de dobandirea experientei.

3. Sunt dezamagita. Iar.

Acest fenomen ia nastere atunci cand o femeie de succes isi seteaza limitele unei relatii prea inalte pentru partener. De fiecare data aceste femei parasesc o relatie nemultumite si dezamagite de toti barbatii. Reynolds sugereaza ca in loc sa se simta dezamagite, sa se simta apreciate. De acolo este usor de construit.

4. Nu am nevoie de ajutor

Multe femei de success isi incep cariera pe cont propriu si cu timpul se obisnuiesc sa conteze numai pe propria persoana. Aceasta idee poate sa fie daunatoare in mai multe feluri, deoarece o astfel de femeie devine coplesita mult mai repede. De asemenea, nu este buna nici pentru a fi un lider adevarat.

5. Trebuie sa ma pricep la toate

Femeile moderne pot face aproape orice in ziua de azi, insa intepreteaza gresit aceasta afirmatie. Reynolds numeste aceasta situatie drept "povara perfectiunii femeii moderne". In cariera, astfel de femei incearca atat de mult sa se realizeze, incat nu apreciaza prea mult succesul deoarece sunt preocupate de urmatoarea promovare.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un