Skip to article

5 moduri prin care sa fii motivata la job

Motivatia este adesea motorul care te poate determina sa te duci cu placere la un job sau sa alegi un loc de munca in detrimentul altuia. Insa, adesea, pare greu sa fii motivata pe termen lung: intervine rutina la job, angajatorul uita sa iti mai mareasca salariul, ai colegi noi cu care nu te intelegi... motivele pot fi multiple.

Alege cateva moduri prin care iti poti imbunatati viata de la job - obtine motivatia de care ai nevoie si elimina stresul:

1. Cauta zilnic motivatie in diverse aspecte la job
Daca astazi un proiect nou te motiveaza si iti trezeste interesul pentru job, maine poate sa iti para dificil si nepractic. Cauta acele aspecte care pun jobul tau si domeniul in care lucrezi in topul preferintelor de cariera.

2. Creioneaza o viziune asupra propriei vieti
Radacina cuvantului "motivatie" se afla in termenul "motiv", care se traduce prin "un imbold pentru a actiona". Motivele pe care le ai sunt aspectul rational/cognitiv al motivatiei pentru care alegi un anumit job si nu renunti la el. Este vorba despre viziunea asupra vietii.

Daca vei castiga cu 50 RON mai mult o data la 6 luni este putin probabil sa fii motivata, in schimb, daca primesti mariri procentuale de salariu in fiecare trimestru, vei privi cu alti ochi compania angajatoare. Pune la cale o strategie care sa te aduca in punctul unor mariri de salariu si/sau al unei promovari la job.

5 moduri prin care sa fii motivata la job
3. Mai multa pasiune pentru ceea ce faci
Cea mai mare parte a motivatiei este de natura emotionala. Adesea, emotiile foarte puternice sunt cele care te determina sa mergi mai departe. Pentru ca pasiunea pentru job se traduce in emotie, pune mai multa inima in ceea ce faci, redescopera zilnic faptul ca esti buna in jobul tau si vei obtine satisfactii care te motiveaza. De cele mai multe ori, drumul pana la scopul propus este cel care te bucura, prin faptul ca vezi cat progresezi in fiecare zi, cat mai aproape de tinta.

4. Munceste pentru a obtine rezultate
Iti poti construi motivatia la job prin obtinerea rezultatelor si dezvoltarea carierei. Cu cat te implici mai mult in munca pe care o desfasori, cu atat vei avea rezultate remarcabile - ceea ce inseamna nu doar satisfactie persoanala, ci si atentie din partea managerului si, de ce nu, mariri de salariu.

5. Gandurile pozitive, un material bun pentru mintea ta
Este drept ca nu poti fi zambitoare toata ziua si ca adesea intampini probleme la job, insa secretul este sa nu te lasi coplesita de sarcini, colegi, dificultati. Incearca sa vezi partea buna din fiecare lucru si felul cum te poate ajuta in dezvoltarea personala. Ia orice sarcina in plus ca pe o provocare, insa nu uita sa iti scoti in evidenta meritele atunci cand le ai.

Acestea sunt principii simple, pe care le poti adopta in fiecare zi, pentru a ramane motivata si a te bucura de fiecare clipa la job.

Sursa: www.Myjob.ro

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE