Skip to article

5 moduri prin care sa fii motivata la job

5 moduri prin care sa fii motivata la job
Motivatia este adesea motorul care te poate determina sa te duci cu placere la un job sau sa alegi un loc de munca in detrimentul altuia. Insa, adesea, pare greu sa fii motivata pe termen lung: intervine rutina la job, angajatorul uita sa iti mai mareasca salariul, ai colegi noi cu care nu te intelegi... motivele pot fi multiple.

Alege cateva moduri prin care iti poti imbunatati viata de la job - obtine motivatia de care ai nevoie si elimina stresul:

1. Cauta zilnic motivatie in diverse aspecte la job
Daca astazi un proiect nou te motiveaza si iti trezeste interesul pentru job, maine poate sa iti para dificil si nepractic. Cauta acele aspecte care pun jobul tau si domeniul in care lucrezi in topul preferintelor de cariera.

2. Creioneaza o viziune asupra propriei vieti
Radacina cuvantului "motivatie" se afla in termenul "motiv", care se traduce prin "un imbold pentru a actiona". Motivele pe care le ai sunt aspectul rational/cognitiv al motivatiei pentru care alegi un anumit job si nu renunti la el. Este vorba despre viziunea asupra vietii.

Daca vei castiga cu 50 RON mai mult o data la 6 luni este putin probabil sa fii motivata, in schimb, daca primesti mariri procentuale de salariu in fiecare trimestru, vei privi cu alti ochi compania angajatoare. Pune la cale o strategie care sa te aduca in punctul unor mariri de salariu si/sau al unei promovari la job.

5 moduri prin care sa fii motivata la job
3. Mai multa pasiune pentru ceea ce faci
Cea mai mare parte a motivatiei este de natura emotionala. Adesea, emotiile foarte puternice sunt cele care te determina sa mergi mai departe. Pentru ca pasiunea pentru job se traduce in emotie, pune mai multa inima in ceea ce faci, redescopera zilnic faptul ca esti buna in jobul tau si vei obtine satisfactii care te motiveaza. De cele mai multe ori, drumul pana la scopul propus este cel care te bucura, prin faptul ca vezi cat progresezi in fiecare zi, cat mai aproape de tinta.

4. Munceste pentru a obtine rezultate
Iti poti construi motivatia la job prin obtinerea rezultatelor si dezvoltarea carierei. Cu cat te implici mai mult in munca pe care o desfasori, cu atat vei avea rezultate remarcabile - ceea ce inseamna nu doar satisfactie persoanala, ci si atentie din partea managerului si, de ce nu, mariri de salariu.

5. Gandurile pozitive, un material bun pentru mintea ta
Este drept ca nu poti fi zambitoare toata ziua si ca adesea intampini probleme la job, insa secretul este sa nu te lasi coplesita de sarcini, colegi, dificultati. Incearca sa vezi partea buna din fiecare lucru si felul cum te poate ajuta in dezvoltarea personala. Ia orice sarcina in plus ca pe o provocare, insa nu uita sa iti scoti in evidenta meritele atunci cand le ai.

Acestea sunt principii simple, pe care le poti adopta in fiecare zi, pentru a ramane motivata si a te bucura de fiecare clipa la job.

Sursa: www.Myjob.ro

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: