Skip to article

7 joburi de viitor in care sa faci cariera

7 joburi de viitor in care sa faci cariera
Intr-un context economic fragil, necesitatea implinirii financiare in cariera incepe sa primeze in fata nevoii de a-ti urmari vocatia.

Iata de ce este important sa cunosti principalele joburi de viitor , mai exact domeniile in plina expansiune care mai permit inca realizarea profesionala, in ciuda amenintarii recesiunii economice.


Niciodata nu este prea tarziu pentru un nou inceput in profesie. Daca te afli la o rascruce de drumuri, iata care sunt cele mai cautate joburi in viitor, care sa iti ofere o cariera promitatoare si stabila.

Autor: Adelina Dobrin

7 joburi de viitor in care sa faci cariera


1. Ingineri biomedicali
Specialistii in echipamente si aparaturi medicale de generatie noua sunt foarte solicitati in toate tarile lumii.

Inginerii biomedicali se numara printre cei mai necesari experti din ramura ingineriei, dar si din domeniul medical. Industriile aflate in plina expansiune, in tara si in strainatate, sunt cele de echipamente medicale si servicii de dezvoltare.

Biostatisticienii sunt si ei foarte cautati in unitatile de cercetare, in laboratoare si in unitatile medicale.

Foto: wne.edu7 joburi de viitor in care sa faci cariera


2. Analisti in telecomunicatii
Analistii de date in telecomunicatii si in retele informatice sunt tot mai necesari in toate colturile lumii, facand parte din specialistii cu cea mai mare cerere pentru colaborari diverse peste granite.

Cu o remuneratie satisfacatoare si perspective profesionale promitatoare, studentii la Design Sisteme Computerizate, Telecomunicatii si ale servicii conexe au, in 2012, perspective imbucuratoare pentru viitor.

Foto: eesconsulting.net7 joburi de viitor in care sa faci cariera


3. Asistenti sociali la domiciliu
O alta profesie cu solicitari monumentale pe piata muncii se refera la asistenta sociala la domiciliu pentru persoane vulnerabile (batrani, copii bolnavi etc).

Serviciile medicale in unitati spitalicesti si in azile sunt in permanenta o sursa de angajari de personal.

Foto: homehealth-aide.com7 joburi de viitor in care sa faci cariera


4. Analisti financiari
Noile reglementari in domeniul financiar sunt benefice pentru profesia analistilor.

Transformarile legale si birocratice continue anunta o explozie a ofertelor de munca in acest sector, cel mai tarziu in anul 2013.

Foto: bls.gov7 joburi de viitor in care sa faci cariera


5. Cercetatori medicali
Aceasta profesie este bine remunerata in prezent, insa nu foarte accesibila publicului larg. De regula, sunt necesare studii postuniversitare si multa pregatire prealabila.

Totusi, institutele de cercetare din lumea intreaga incep sa resimta tot mai mult lipsa unui numar mai mare de personal specializat, ceea ce inseammna ca cercetatorii medicali vor fi tot mai mult cautati in viitor.7 joburi de viitor in care sa faci cariera


6. Specilisti in ingrijire corporala
Vanitatea oamenilor secolului XXI a dat nastere unui numar impresionant de servicii de ingrijire corporala, in special de estetica si wellness.

Toata lumea este preocupata de aspectul fizic, investind mai degraba intr-o sesiune spa, decat intr-un set nou de analize de rutina.

Iata de ce specialistii in ingrijire corporala sunt tot mai cautati pe piata muncii, inclusiv in unele clinici medicale private care ofera servicii suplimentare pacientilor.7 joburi de viitor in care sa faci cariera


7. Biochimisti si biofizicieni
Biochimistii si biofizicenii fac parte dintr-o ramura profesionala mai putin extinsa, dar cu un potential de dezvoltare foarte mare in viitor.

Acesti specialisti sunt deja ultra-cotati in unele state din SUA, iar producatorii din domeniul farmaceutic national incep sa fie si el foarte interesati de potentiali colaborati cu cunostinte solide in domeniu.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul