7 lucruri pe care sa le eviti la petrecerea de Craciun a firmei

7 lucruri pe care sa le eviti la petrecerea de Craciun a firmei
  calendar_month        
Ne apropiem cu pasi repezi de acea perioada din an in care ne adunam, cu mic, cu mare, la petrecerea pe care o asteptam tot anul: petrecerea de Craciun a firmei. Acest eveniment este un prilej excelent pentru a conversa cu colegii, a cunoaste persoane noi si a ne distra alaturi de cei cu care petrecem 9 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. Ca la orice alt eveniment corporate, si la petrecerea de Craciun trebuie sa ai o conduita decenta, chiar daca te distrezi si ai bautura si mancare la discretie.

Descopera cateva lucruri pe care sa le eviti la petrecerea de Craciun a firmei, daca nu vrei sa devii subiect de barfa printre colegi.

1. Rochiile de o palma

Daca nu se pregateste o petrecere de Craciun cu o tematica anume, poti purta o tinuta sexy, dar tine cont ca "sexy" nu inseamna cat mai scurt, cat mai mulat, cat mai decoltat. Pana la urma, vei participa la un eveniment la care vin manageri si sefi. Nu se cade sa apari in fata lor intr-o tinuta indecent de sexy sau vulgara.

2. Dansul pe mese

Dansul pe mese poate fi interesant daca mergi la o petrecere cu prietenii si te simti confortabil sa te dai in stamba in fata lor, insa la o petrecere corporate exista o lege nescrisa care spune ca nu este normal sa dansezi pe mese, pe scaune sau pe orice altceva in afara de un loc special destinat pentru asa ceva. Sau, daca chiar vrei sa fii admirata de ceilalti colegi, cel putin asteapta sa plece seful, apoi iti poti face de cap.

3. Barfa despre colegi la un pahar

De obicei, petrecerile corporate de Craciun sunt stropite din plin cu bauturi alcoolice. Stii doar ca dupa un pahar sau doua esti intr-o stare euforica, iar cuvintele vin unele dupa altele fara oprire. Este recomandat sa eviti barfa despre colegi sau despre sefi la petrecerea de Craciun, mai ales daca ai consumat alcool si stii ca poti spune multe lucruri inadecvate.

4. Flirtul cu seful

Sa flirtezi cu seful la petrecerea de Craciun a firmei poate fi o decizie indrazneata, dar total nepotrivita. Pastreaza-ti decenta, altfel vei deveni un subiect constant de barfa printre ceilalti colegi. Insusi seful poate considera ca modul in care te comporti este nepotrivit. Nu vrei sa il pui intr-o situatie jenanta, nu?

5. Discutiile despre serviciu

La petrecerile de Craciun corporate inevitabil vine vorba la un moment dat despre serviciu, insa este indicat sa fii prudenta in momentul in care te implici intr-o astfel de discutie. Daca ceilalti inchid subiectul, iar tu continui sa-ti expui punctele de vedere, risti sa devii plictisitoare. Nimeni nu vrea sa poarte conversatii interminabile pe tema serviciului la o petrecere la care se presupune ca lumea ar trebui sa se distreze.

6. Discutia despre salariu cu managerul

Fiecare angajat isi doreste un salariu mai mare si poate ca il si merita, insa petrecerea de Craciun nu este locul potrivit pentru negocierea salariului cu managerul. Daca te gandesti sa aduci acest subiect in discutie la petrecerea corporate de Craciun, renunta la idee. Si managerul este acolo pentru a se distra, la fel ca tine, nu pentru a-ti asculta plangerile.

7. Consumul excesiv de alcool

Chiar daca ai bauturi alcoolice la discretie la petrecerea de Craciun, nu este recomandat sa bei pana uiti de tine. Uneori, atunci cand bei prea mult ti se poate face rau sau te poti pune singura in situatii stanjenitoare.

Care a fost cea mai neplacuta scena la care ai asistat la peterecerile formei de Craciun?Recomandari

Newsletter Ele.ro

Pasiunea este o arta
  • person

    "pentru unii mai mult decat o simpla pasiune..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right