Skip to article

7 moduri prin care iti impresionezi sefa

7 moduri prin care iti impresionezi sefa Locul de munca
Este locul de munca la care ai visat mereu, prin urmare asigura-te ca faci tot ce iti sta in putinta pentru a-l pastra. Unul dintre elementele cheie este sa ai o relatie buna cu sefa ta. Chiar daca stai pana tarziu si mereu te oferi voluntara pentru proiecte mai mici sau mai mari, aceste 7 sfaturi te vor ajuta sa iti impresionezi cu adevarat sefa si sa ai locul de munca asigurat mult timp de-acum inainte.

1. Ajuta-o sa economiseasca bani

Sefii sunt mereu sub o presiune enorma atunci cand vine vorba de bani si de bugete. Ajutat-ti sefa sa scape de sub aceasta presiune cu ajutorul catorva strategii de economisire a banilor. Arati astfel ca iti pasa, atat de ea, cat si de binele companiei.

2. Transforma slabiciunea ei in puterea ta

Studiaza-ti sefa si incearca sa excelezi in zonele in care ea nu se descurca atat de bine. De exemplu, daca uraste sa vorbeasca in public, ofera-te sa conduci tu sedinta de dimineata. Daca nu se descurca atat de bine cu cifrele, ajut-o la intocmirea de tabele. Cu timpul, vei deveni o persoana pe care se poate baza atunci cand ii va fi greu.

3. Nu iti fie frica sa ii oferi contraargumente

Contrar perceptiei generale, sefilor nu le place sa auda ca au dreptate tot timpul. De exemplu, daca toata lumea cade de acord cu seful asupra unei decizii viitoare, insa tu nu simti la fel, ia atitudine si exprima-ti punctul de vedere. Esential este sa iti argumentezi decizia. Vei capata mai mult respect in ochii managerului!

4. Deprinde noi abilitati

Chiar daca nu apar in descrierea jobului, totdeauna este bine sa inveti sa faci si alte lucruri care duc la dezvoltarea ta viitoare. De la intocmirea de tabele si pana la rularea unor programe noi de calculator sau diverse training-uri profesionale, toate acestea iti vor schimba statutul de simplu angajat in ochii sefei, transformandu-te intr-o candidata perfecta pentru promovare!

5. Recunoaste daca nu poti duce la capat o sarcina de birou

Nu te teme sa ceri ajutorul atunci cand te impotmolesti intr-o sarcina de birou. Sefii au pretentia ca sarcinile pe care ei le dau sa fie duse la indeplinire, astfel ca, daca simti ca nu poti sa o faci, recunoaste deschis acest lucru. Sinceritatea ta va fi apreciata.

6. Accepta criticile

Nu adopta o atitudine defensiva atunci cand esti criticata. Accepta criticile ca pe ceva constructiv, care iti va imbunatati cariera. Intreaba ce poti imbunatati si apoi reevalueaza situatia. Trimite-i sefei un e-mail in care sa o intrebi daca te poate primi in cateva luni sa reevalueze progresul facut de tine. Daca respecti sfaturile ei, sefa se va simti apreciata, iar tu vei transforma o evaluare slaba intr-una buna.

7. Ajuta-ti sefa sa dea bine in ochii sefului cel mare

Orice sef are un sef. Prin urmare, fa tot ce iti sta in putinta sa iti ajuti seful sa dea bine in ochii managerului cel mare. Transforma-te in secretara, la nevoie, si ajuta-ti sefa sa recapituleze aspectele esentiale pe care le are de expus intr-o sedinta, las-o sa-si asume meritul pentru ideea ta in fata sefului cel mare etc. In felul acesta, vei fi vazuta ca un aliat, iar sefa ta iti va intoarce favoarea intr-un timp foarte scurt.

Articole recomandate

Ghid de supravietuire la birou pe perioada verii Ghid de supravietuire la birou pe perioada verii
Mai importante decat tehnicile de supravietuire in salbaticie sunt cele de la birou pe perioada verii. In timp ce jungla este o destinatie mai putin probabila pentru tine, peretii cladirii in care muncesti de la 9 la 6 in fiecare zi sunt o realitate cruda.Consulta ghidul de supravietuire vara la
7 prieteni de care ai nevoie la locul de munca 7 prieteni de care ai nevoie la locul de munca
Nimic nu se compara cu stresul provocat de schimbarea locului de munca sau de avansarea intr-o pozitie superioara in cadrul companiei, care implica mult mai multe responsabilitati pentru tine. De aceea, nu strica niciodata sa iti faci cativa prieteni chiar la locul de munca. Iata 7 aliati de
Cum sa recastigi pasiunea dintre tine si jobul tau Cum sa recastigi pasiunea dintre tine si jobul tau
In multe privinte, jobul se aseamana unei relatii: este foarte frumos la inceput, dupa care intervine blazarea si iti pierzi interesul. Emotiile unui nou inceput se risipesc destul de repede, in special daca esti o persoana dinamica, care duce la bun sfarsit intr-un timp foarte scurt provocarile