Skip to article

7 pasi pentru a avansa in cariera

7 pasi pentru a avansa in cariera
Toata lumea isi doreste sa fie promovata, sa ajunga pe o pozitie superioara si sa aiba un salariu mai mare . Chiar daca in teorie lucrurile par destul de simple, in practica totul se schimba. Totusi, exista intotdeauna o serie de sfaturi universale care te pot ajuta sa ai o urcare mai usoara pe scara ierarhica. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

1. Rezolva-ti intotdeauna taskurile si ceva in plus


Nu pleca niciodata de la birou fara sa iti termini treaba. In cazul in care stii ca trebuie sa pleci de la serviciu mai devreme decat de obicei, asigura-te ca reusesesti sa ajungi mai devreme sau ca iti faci anumite taskuri de acasa.

De asemenea, daca este posibil si iti ramane timp liber , nu ezita niciodata sa faci lucruri in plus si sa te asiguri ca seful tau stie acest lucru. Cu cat te vei implica mai mult, cu atat sansele de avansare sunt mari.

2. Pune pasiune in tot ceea ce faci

Angajatii indolenti si nepasatori nu vor reusi niciodata sa avanseze in cariera. Ei sunt aceia care vor ramane vesnic pe aceleasi posturi si, desigur, aceleasi salarii. Arata pasiune pentru toate lucrurile pe care le faci si incearca sa rezolvi totul ca si cum ai face-o daca ar fi compania ta.

3. Actioneaza ca un lider

Exista sau vor exista situatii in care ceilalti colegi ai tai nu se vom simti stimulati sa lucreze la un anumit proiect sau sa isi termine anumite taskuri. Acum este momentul sa actionezi ca un lider si sa ii incurajezi sa termine tot ce au de facut. Gaseste metoda potrivita in functie de personalitatea grupului in care te afli. Cu siguranta superiorul va afla despre modul in care ai actionat si te va avea in vedere pentru promovarile viitoare.

4. Implica-te

In cazul in care se propun noi proiecte sau vin taskuri noi, nu ezita sa fii un angajat pro-activ si sa te implici in tot ce se poate. Desigur, nu este cazul sa te lasi purtata de val si sa promiti ca vei face mai mult decat iti este peste puteri. Nu vei face impresie buna in situatia in care la final vei constata ca nu ai cum sa faci tot ce ti-ai propus si il vei ruga pe sef sa faca o reimpartire a atributiilor.

5. Intelege activitatea companiei pentru care lucrezi

Pentru a avansa intr-o companie trebuie sa intelegi perfect activitatea si telurile acesteia. Fa un research despre toate aceste lucruri, gandeste-te la un proiect care sa ajute compania sa faca un pas inainte si propune-l sefului direct, precizand ca vrei sa il coordonezi si ca ai multe alte idei pe care le poti pune in aplicare.

6. Discuta cu superiorul despre ceea ce iti doresti sa faci

Este destul de dificil sa avansezi in cariera daca seful tau nu stie ca iti doresti acest lucru. Discuta cu superiorul si spune-i ca esti dispusa sa muncesti mai mult si sa inveti lucruri noi pentru a fi astfel promovata sau, de ce nu, mutata intr-un alt domeniu de activitate al companiei.

7. Cere atributii in plus

Daca timpul iti permite nu ezita sa ceri sefului atributii si taskuri in plus. Stabileste o intalnire cu acesta si spune-i ca ai mai avea loc in programul tau si pentru alte lucruri. Roaga-l pe sef sa iti mai dea si alte activitati, din domeniul in care lucrezi sau chiar din domenii conexe.

Autor: Corina Petrea

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: