Skip to article

7 prieteni de care ai nevoie la locul de munca

7 prieteni de care ai nevoie la locul de munca Colegii de birou
Nimic nu se compara cu stresul provocat de schimbarea locului de munca sau de avansarea intr-o pozitie superioara in cadrul companiei, care implica mult mai multe responsabilitati pentru tine. De aceea, nu strica niciodata sa iti faci cativa prieteni chiar la locul de munca. Iata 7 aliati de nadejde in mediul profesional, care ti-ar putea fi alaturi in cariera.

1. Studentul aflat in practica

Desi toata lumea il ignora, ai face bine sa te imprietenesti cu el sau cu ea. Acum este un simplu student, insa peste 5 sau 10 ani puteti fi colegi in toata regula. Ba chiar ar putea sa se transforme in "pila" ta in cadrul unei companii in care iti doresti cu ardoare sa intri si nu ai cum.

2. Barfitoarea biroului

Suna ciudat sa te imprietenesti cu acest tip de caracter, insa cel mai bine este sa iti urmaresti interesul. Stii genul deja, tipa care se face ca munceste si toata ziua sta cu ochii si urechile atintite catre ceilalti.

Ea stie intotdeauna cine a plecat ultimul, cine a venit primul, cine a primit o prima mai mare, cine s-a mai cuplat cu cine etc. Poate iti vei pata imaginea ca te afisezi cu un astfel de personaj, insa secretul unei cariere de succes consta in detinerea tututor informatiilor.

3. Fata cu calculatoarele

Este in avantajul tau sa te imprietenesti cu cea care instaleaza si dezinstaleaza software-uri pe calculatoarele de la birou. Avantajul este ca te va ajuta mult mai rapid atunci cand vei intampina cate o problema si iti va impartasi si cateva trucuri pentru a nu mai avea necazuri cu tehnologia in viitor.

4. Sefa din birou

Pune-te bine cu toti sefii, in general, nu numai cu sefa din birou. Zambeste-i mereu si fii gata sa o ajuti in orice situatie. Nu se stie cum vei afla prima de o pozitie superioara la care poti aplica sau de o prima consistenta de Paste numai pentru tine!

Avantajele de a te "avea bine" cu sefa sunt nenumarate, asa ca trebuie sa inveti sa-ti consolidezi pozitia fata de ea si sa incepi sa legati o prietenie, chiar si in afara biroului.

5. Tipa cu implementarea

Ai ideea asta mareata, cu un program sofisticat pe care il poti implementa si care poate aduce o groaza de bani companiei pentru care lucrezi, insa nu ai resursele necesare sa o dezvolti.

Apeleaza la cine se pricepe si concepeti impreuna un proiect care sa-ti urmeze ideea si sa o materializeze in ceva concret. In plus, cei responsabili cu implementarea lucreaza indeaproape cu managerii si vei avea ocazia sa te faci remarcata.

6. Barbatul coleg

Oricat ai incerca, nu poti sa te imprietenesti numai cu femei si nici nu este recomandat. Din cand in cand, este bine sa mai schimbi o vorba si cu alti colegi barbati. O astfel de amicitie iti poate oferi o noua perspectiva asupra problemelor pe care le intampini la locul de munca si te poate face sa privesti si altfel lucrurile.

7. Secretara sefei

Ca si "barfitoarea" biroului, secretara sefei tale stie tot ce misca in cadrul companiei. In plus, iti poate oferi informatii pretioase legate de programul managerului, te poate programa la o intrevedere separata atunci cand ai nevoie sau iti poate spune in ce stare de spirit este sefa, pentru a sti cum sa o abordezi.

Foto: francescolejones.wordpress.com

Articole recomandate

6 lucruri care ii scot din sarite pe colegii de serviciu 6 lucruri care ii scot din sarite pe colegii de serviciu
Nu de putine ori, relatiile la locul de munca sunt dificile, atat in raport cu superiorii, cat si cu ceilalti colegi. Cateodata, comunicarea dintre tine si restul echipei nu functioneaza la parametri optimi. Poate esti tu de vina, poate sunt ei, cine stie? Iata 6 lucruri pe care daca le faci la