Skip to article

9 reguli pentru a ajunge sefa

9 reguli pentru a ajunge sefa
Daca ai un singur scop in cariera, sa ajungi in varful ierarhiei, vei avea nevoie de multe eforturi, dar si de o organizare buna. Iata 9 reguli pentru a ajunge sefa, recomandate de prestigioasele publicatii The Wall Street Journal si Forbes.

Avansul femeilor in cariera tine de rezultate, dar un factor important este si imaginea pe care o formeaza in fata sefilor. Ca sa ajungi si tu in managementul de top sau chiar sefa unei companii, urmeaza cele 9 reguli recomandate de femeile de afaceri de succes.

Munceste mult

Fara eforturi importante si rezultate excelente, femeile nu pot avansa pana la varf. Chiar daca ai noroc si avansezi rapid in cariera, munceste mult si invata cat mai multe la fiecare nivel al carierei tale, deoarece experienta din posturile intermediare poate fi nepretuita la varf.

Preia proiectele care iti ofera vizibilitate

Fie ca alegi proiectelele pe care colegii le refuza, fie ca preiei sarcini optime pentru abilitatile tale, asigura-te ca sefii nu ignora contributia ta. Ofera-te voluntar doar atunci cand stii ca poti duce proiectul la bun sfarsit, un esec nu va fi privit bine.

Cultiva relatii bune cu persoane in pozitii mai inalte

Afla care sunt persoanele influente si cultiva relatii bune cu ele. Simpatiile sunt uneori o unealta importanta pentru a obtine oportunitati de care altfel nu ai fi aflat.

Defineste-ti bine aspiratiile

Fa-ti un plan pentru cariera. Chiar daca lucrurile nu merg intotdeauna conform asteptarilor tale, este important sa cauti in mod constant oportunitati care te pot ajuta sa avansezi in cariera.

Promoveaza-te constant

Chiar daca rezultatele muncii tale sunt excelente, sefii nu le vor lua in considerare atunci cand nu le cunosc. Promoveaza-te constant, dar asigura-te ca nu te lauzi niciodata cu contributiile altor colegi sau cu rezultate exagerate.

Relationeaza cu omologii din domeniu

Cele mai multe sanse de avansare in cariera vin de la omologi de aceeasi varsta care lucreaza in domeniul tau. Cauta sa mentii relatii bune cu angajati din posturi similare din alte companii si ai putea obtine informatii sau oportunitati foarte valoroase.

Daca nu ai functia dorita, inventeaz-o

Avansurile din tehnologie au un ritm tot mai alert, iar daca esti persoana potrivita la locul potrivit, vei avea multe de castigat. Atunci cand ai o idee pentru un post sau departament care se incadreaza in strategia companiei la care lucrezi, poti deveni peste noapte sefa, chiar daca nu ai pe nimeni in subordine. De rezultatele obtinute in functie nou-creata poate depinde insa viitorul tau profesional.

Paraseste functiile care te tin pe loc

Atunci cand alti colegi obtin un avans desi sunt mai putin pregatiti decat tine pentru o functie, este momentul sa cauti un alt loc de munca. Intr-o alta companie, poti avea sanse sa faci o impresie si mai buna inca de la inceput, iar rezultatele muncii tale iti pot aduce mai repede o promovare.

Imbraca-te bine

Modul in care te prezinti este chiar mai important pentru o femeie de succes decat pentru un barbat intr-o functie similara. Imbraca-te asa cum vrei sa fii perceputa si nu privi evenimentele sociale ale companiei ca pe o ocazie de a renunta complet la un cod vestimentar care iti aduce respectul meritat.

Autor: Iulia Anghel

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este