Skip to article

A crescut oferta de joburi remote in primul trimestru al anului 2022

A crescut oferta de joburi remote in primul trimestru al anului 2022
In pofida ridicarii restrictiilor, munca remote continua sa ia amploare. Conform unei cunoscute platforme de recrutare care a inregistrat o crestere spectaculoasa a anunturilor pe joburile remote. Mai exact, in trimestrul I din 2022 s-au inregistrat peste 11.000 de anunturi de locuri de munca remote.

Munca remote a devenit noul normal in perioada pandemiei. Multi angajatori au inteles ca se poate lucra si de acasa avand rezultate notabile, asadar au acordat incredere angajatilor sai in acest sens. Odata cu aceasta deschidere putem observa cat de mult a crescut mediul de business din Romania, chiar si intr-o oarecare stagnare din punct de vedere social a populatiei.

Astfel piata muncii remote a castigat tot mai mult teren in 2022, iar acest lucru este imbucurator, deoarece a deschis mindsetul multor companii, pentru care pana acum exista o obligativitate de a veni zilnic la birou. S-au rupt barierele conform carora nu poti fi productiv de oriunde, iar munca nu s-a mai cuantificat in ore, ci in rezultate.

O alta crestere notabila este cea a numarului de anunturi in primul trimestrul al anului 2022. Angajatorii au publicat peste 118.00 de oferte de munca, o crestere de 52% de perioada similara anterioara. Pe langa toate aceste lucruri, 3,5% dintre locurile de munca noi postate in luna martie au fost dedicate cetatenilor ucraineni.

Care au fost cele mai active domenii?

Cele mai active sectoare pe platformele de recrutare au fost cele de retail, prestari servicii, call center/BPO, productie si industria alimentara. Asta si pentru ca odata cu ridicarea restrictiilor exista o nevoie mai mare de personal, mai ales in domeniile care nu au functionat pana acum la capacitate maxima.

Turismul a fost unul dintre domeniile care a urcat in luna martie pe locul 3 la oferta de joburi si a avut 4.700 de oferte de munca noi.

Citeste in continuare ce candidati au aplicat pe RisCo.ro

Sursa articol: Risco.ro

Articole recomandate

Sezonul concediilor. Legislatia in vigoare si ce faci daca angajatorul nu ti-l acorda? Sezonul concediilor. Legislatia in vigoare si ce faci daca angajatorul nu ti-l acorda?
Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor , iar Codul Muncii reglementeaza clar regulile de acordare a zilelor libere. Legislatia privind concediul de odihna Vara este sezonul concediilor. Multe companii opteaza pentru programarea zilelor libere alocate
5 meserii perfecte pentru persoanele creative 5 meserii perfecte pentru persoanele creative
Ești o persoană creativă și cauți o meserie pe măsură, care să îți permită să îți dai frâu liber imaginației? Din fericire, la ora actuală ai la dispoziție numeroase opțiuni. În continuare,
Cum iti regasesti echilibrul, odata cu reintoarcerea la birou Cum iti regasesti echilibrul, odata cu reintoarcerea la birou
Dupa o perioada indelungata caracterizata de o lipsa de previzibilitate, in care angajatii au fost nevoiti sa se adapteze rapid la diferite schimbari din mediul profesional, lucrurile par ca se intorc la normalitatea de dinainte de criza sanitara. Acest lucru inseamna, pentru foarte multi angajati,
Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici? Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici?
Renegocierea remuneratiei trebuie facuta in locul potrivit, intr-un moment oportun si cu argumente clare. Cand si cum ceri o marire de salariu? Stim cu totii ca pentru un angajat devotat, cu proiecte finalizate cu succes si un portofoliu bogat de activitati,  intarzierea obtinerii unei mariri
Salariile romanilor, dupa anii de pandemie. In ce domenii sunt bine platiti angajatii? Salariile romanilor, dupa anii de pandemie. In ce domenii sunt bine platiti angajatii?
Dupa valul de disponibilizari din prima perioada, sistarea angajarilor si adoptarea somajului tehnic, mai multe domenii dau semne de revenire. Salariile unor romani au inceput sa creasca. In continuare, munca in strainatate este cea mai bine remunerata. Totusi, si in tara, frizerii, inginerii si