Skip to article

Ce sunt asigurarile de accident?

Ce sunt asigurarile de accident?
Acum cateva zile am deschis un cont la o banca si concomitent cu operatiunea in sine am fost intrebata daca nu vreau sa imi inchei si o polita de asigurare de accident.

Recunosc, spre rusinea mea, ca nu prea stiam cu ce se mananca politele de accident, insa am parut la curent cu ce presupunea un astfel de contract. Totusi, l-am lasat pe domnul in speta sa imi explice in ce consta procedura in sine.

In general, contractele pentru asigurarea de accident ofera module flexibile de asigurare, acoperind situatii din cele mai nefericite: dizabilitati permanente cauzate de un accident, plata spitalizarii sau a interventiilor chirurgicale in cazul unui astfel de eveniment sau repatrierea corpului defunctului, in cazul unei morti accidentale.

Asigurarile pentru accidente pot fi incheiate atat de persoane fizice cat si de persoane juridice.

Este de la sine inteles ca daca vrei sa inchei o astfel de polita, te afli printre persoanele care in urma desfasurarii activitatii profesionale sau pur si simplu in viata privata sunt expuse riscului de accidentare.

Este bine stiut ca in cazul unui accident, costurile de spitalizare, costurile intreventiilor chirurgicale si a tuturor procedurilor spitalicesti se ridica deseori la sume exorbitante.

De aceea, uneori, chiar daca pare destul de macabru gandul, este bine sa nu lasi viata sa te ia "pe nepregatite".

Majoritatea bancilor din Romania au cam aceleasi tipuri de risc, acoperite de politele de accident.

Aceste ar fi:

Invaliditate permanenta.
In cazul unui accident grav, care se soldeaza cu invaliditate pentru persoana afectata, suma de bani provenita din polita de asigurare va acoperi, macar in mare, cheltuielile curente.

Deces.
Exemplul extrem, insa nu de neglijat. Costurile legate de inmormantare ajung uneori la sume foarte mari, iar daca sunt acoperite de asigurarea de accident, familia defunctului are o grija in minus.

Arsuri, degeneraturi.
Mai ales daca practice sporturi extreme, sau esti doar o persoana mai activa, in calatoriile tale duci cu tine riscul unei accidentari ce poate afecta membrele.

Incapacitate temporara de munca.
Daca ai suferit un accident in timpul tau liber si esti obligat sa iti intrerupi activitatea profesionala, polita de accident pentru incapacitate temporara de munca iti va acoperi cheltuielile lunare.

Consecinte estetice.
Cu toti am vazut la televizor ce inseamna un accident in care persoana afectata sufera rani la nivelul fetei.

Iar chirurgia cosmetica reparatorie costa foarte mult. Costuri care pot fi suportate de polita de accident.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un