Skip to article

Ce sunt asigurarile de accident?

Ce sunt asigurarile de accident?
Acum cateva zile am deschis un cont la o banca si concomitent cu operatiunea in sine am fost intrebata daca nu vreau sa imi inchei si o polita de asigurare de accident.

Recunosc, spre rusinea mea, ca nu prea stiam cu ce se mananca politele de accident, insa am parut la curent cu ce presupunea un astfel de contract. Totusi, l-am lasat pe domnul in speta sa imi explice in ce consta procedura in sine.

In general, contractele pentru asigurarea de accident ofera module flexibile de asigurare, acoperind situatii din cele mai nefericite: dizabilitati permanente cauzate de un accident, plata spitalizarii sau a interventiilor chirurgicale in cazul unui astfel de eveniment sau repatrierea corpului defunctului, in cazul unei morti accidentale.

Asigurarile pentru accidente pot fi incheiate atat de persoane fizice cat si de persoane juridice.

Este de la sine inteles ca daca vrei sa inchei o astfel de polita, te afli printre persoanele care in urma desfasurarii activitatii profesionale sau pur si simplu in viata privata sunt expuse riscului de accidentare.

Este bine stiut ca in cazul unui accident, costurile de spitalizare, costurile intreventiilor chirurgicale si a tuturor procedurilor spitalicesti se ridica deseori la sume exorbitante.

De aceea, uneori, chiar daca pare destul de macabru gandul, este bine sa nu lasi viata sa te ia "pe nepregatite".

Majoritatea bancilor din Romania au cam aceleasi tipuri de risc, acoperite de politele de accident.

Aceste ar fi:

Invaliditate permanenta.
In cazul unui accident grav, care se soldeaza cu invaliditate pentru persoana afectata, suma de bani provenita din polita de asigurare va acoperi, macar in mare, cheltuielile curente.

Deces.
Exemplul extrem, insa nu de neglijat. Costurile legate de inmormantare ajung uneori la sume foarte mari, iar daca sunt acoperite de asigurarea de accident, familia defunctului are o grija in minus.

Arsuri, degeneraturi.
Mai ales daca practice sporturi extreme, sau esti doar o persoana mai activa, in calatoriile tale duci cu tine riscul unei accidentari ce poate afecta membrele.

Incapacitate temporara de munca.
Daca ai suferit un accident in timpul tau liber si esti obligat sa iti intrerupi activitatea profesionala, polita de accident pentru incapacitate temporara de munca iti va acoperi cheltuielile lunare.

Consecinte estetice.
Cu toti am vazut la televizor ce inseamna un accident in care persoana afectata sufera rani la nivelul fetei.

Iar chirurgia cosmetica reparatorie costa foarte mult. Costuri care pot fi suportate de polita de accident.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: