Skip to article

Cei 5 stalpi ai succesului profesional

Cei 5 stalpi ai succesului profesional
Succesul carierei tale depinde in primul rand de tine. Iata 5 aspecte esentiale ale personalitatii tale profesionale, de care e bine sa te ingrijesti pentru a ajunge in varf!

Atuuri

Raspunde simcer la urmatoarea intrebare: "In ce domeniu ai cele mai multe atuuri pentur a reusi?" Daca este incapabila sa raspunzi, inseamna ca inca iti lipsesc obiectivele precise pentru a reusi. Nu e vorba de vreun plan profesional detaliat, ci de o viziune clara asupra viitorului. Daca raspunsul la prima intrebare nu te satisface, intreaba-te atunci ce-ti lipseste cel mai mult in momentul de fata? Asa poti avea o idee precisa asupra domeniilor in care trebuie sa-ti orientezi eforturile.

Realism

Reusita profesionala nu este un concurs de viteza. Ia-ti timpul necesar pentru a-ti evalua bine fiecare obiectiv. Confrunta-le cu viata din afara birouluo pentru a te convinge ca nu se va crea niciun conflict posibil. Cariera trebuie sa fie in acord si cu valorile personale. Pentru a evita frustrarile, intreaba-te daca ai obiective realiste si daca ai vointa pentru a ajunge acolo unde iti doresti.

Flexibilitate

Asigura-te ca rolul tau actual si responsabilitatile in cadrul firmei sunt in acord cu obiectivele tale pe termen lung. Trebuie sa fii gata sa-ti adaptezi aspiratiile pe masura ce evoluezi, de exemplu, spre un sector la care nu visai inainte. In drumul spre succes te vei confrunta adesea cu obligatia de a-ti modifica unele obiective. Nu trebuie sa interpretezi acest lucru ca pe un esec sau ca pe un pas inapoi. Acceptarea micilor schimbari in anumite scopuri te apropie de rezultatul final.

Reputatie

Evita sa faci parte dintr-o bisericuta la locul de munca. Incearca sa ai relatii bune cu toata lumea, recunoaste-ti greselile si fa tot ce e necesar pentru a le repara. Nu acuza pe altul cand stii ca e vina ta. Astfel oamenii vor capata incredere in tine si te vor ajuta in cariera. Dezvolta-ti relatii si cunostinte si in afara job-ului.

Comunicare

Cu superiorii ierarhici, colegii, clientii si partenerii fa-ti obiceiul sa discuti in termeni de rezultate. Natura activitatilor, intarzierile si dead-line-urile nu trebuie sa constituie ansamblul comunicarii. Spune, de exemplu: "75% din clientii nostri au cumparat de la noi in primul semestru" sau "Costurile noastre de productie au scazut cu 8% in primul semestru". Astfel iti vei construi credibilitatea, care nu va putea decat sa-ti sustina progresul profesional.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un