Skip to article

Cel mai stresant job din lume

Cel mai stresant job din lume
Ai cel mai stresant job din lume? Un site a lansat un sondaj pentru a afla care este cel mai stresant si cel mai putin stresant job. Rezultatul: daca iti place viata ta, nu candida pentru un post de pilot!

In zilele noastre e greu sa te angajezi, dar si mai greu e sa gestionezi stresul care vine odata cu jobul!

Potrivit site-ului CareerCast, 70% dintre angajati spun ca munca este cauza principala a stresului din viata lor, in timp ce aproape jumatate dintre cei chestionati atribuie stresul pe baza grijilor in ceea ce priveste stabilitatea locului de munca.

Topul celor mai stresante joburi din 2011 este condus de pilotii de avioane comerciale, dar salariile lor babane ar putea sa compenseze unele dintre neplaceri.

La polul opus se afla joburile din sfera sanatatii, care ocupa 5 locuri din 10 cele mai putin stresante ocupatii. Specialitatea ORL ocupa primul loc aici.

Pentru a realiza aceste topuri, cercetatorii au analizat diferentele in privinta a 5 criterii cheie: factori de mediu, venit, perspective, solicitare fizica si stres.

Ultima categorie a fost impartita in factori precum: calatorii, termene limita, munca in vizorul public, competitivitate, pericole.

Cele mai stresante joburi

1. Pilot de avioane comerciale
2. Ofiter de relatii cu publicul
3. Director de companie
4. Fotojurnalist
5. Prezentator de stiri
6. Director de publicitate
7. Arhitect
8. Agent la bursa
9. Tehnician medical
10. Agent imobiliar

Joburile cele mai putin stresante

1. ORL-ist
2. Dietetician
3. Inginer software
4. Programator
5. Dentist
6. Logoped
7. Filozof
8. Matematician
9. Terapeut ocupational
10. Chiropractor

Autor: Nuage

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: