Skip to article

Colegi dificili: cel care duce vorba mai departe

Colegi dificili: cel care duce vorba mai departe
Cate locuri de munca, atatea personalitati ciudate!

E cel care nu face nimic, cel care te deranjeaza la fiecare 5 minute, cel care trebuie tratat cu manusi, cel care barfeste etc.

Viata intr-o firma ne pune in contact cu personalitati foarte diferite, si ne obliga sa cooperam cu colegi pe care nu i-am ales noi, la bine si la rau. Confruntata cu aceste personalitati dificile, iata cateva sfaturi pentru a ramane zen si pentru a continua sa muncesti in conditii bune.

Colegul barfitor

Profil

Acest coleg poate fi foarte simpatic zi de zi, insa ii place un pic prea mult sa discute. Pe masura ce-l cunosti mai bine, iti dai seama ca sportul sau preferat consta in a povesti diverse, mai mult sau mai putin adevarate, catre toata lumea. Comportamentul sau te face sa te gandesti de doua ori inainte sa-i spui ceva.

Colegi dificili: cel care duce vorba mai departe

Dificultate

Nu poti sa stii ce spune despre tine, dar poti sa fii sigura ca nu e foarte magulitor. Esti mereu in alerta si incerci sa-ti cantaresti bine cuvintele, dar este o relatie care te oboseste. Te comporti normal pana in ziua in care barfele iti ajung la ureche, si atunci explodezi. E picatura care a umplut paharul!

Cum scapi de el?

Atata timp cat nu esti chiar tu victima, il privesti cu amuzament pe personajul barfitor. De altfel, el isi poate continua uneltirile doar cu ajutorul acestor complicitati tacite. Insa, inevitabil, iti va sosi si tie randul.

De aceea, odata ce l-ai prins trebuie sa-l denunti acolo unde se simte stanjenit: in public. Spune ce-ai auzit despre tine si ce ai auzit despre altii. Explica-i ca nu apreciezi acest comportament, si ce va spune despre tine apoi nu va mai fi credibil. Imaginea de barfitor il va urmari apoi in cadrul companiei.

Articole asemanatoare:

Colegi dificili: cel care deranjeaza in permanenta

Colegi dificili: cel care se plange tot timpul

Colegi dificili: cel care toarna minciuni sefului

Colegi dificili: cel care face glume proaste

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: