Skip to article

Construieste-ti cariera pe Facebook!

Construieste-ti cariera pe Facebook!
Poti sa-ti gasesti un job adevarat folosind spatiile de socializare de tip Facebook, MySpace, LinkedIn? Care e locul cel mai potrivit pentru tine si pentru cariera ta?

1. MySpace

Daca cauti cumva antonimul cuvantului "profesional", atunci MySpace se apropie foarte mult.

Acest spatiu nu este potrivit pentru un job care sa necesite camasa si cravata, dar este locul ideal pentru domeniile creative: trupe muzicale, fotografi, manechine, artisti plastici.

Daca faci parte din aceste categorii artistice, aici te poti manifesta si poti gasi alti oameni cu care sa impartasesti idei si experiente, dar si angajatori in cautare de talente noi.

Verdict: Nu te chinui sa activezi pe MySpace daca iti doresti un loc de munca de birou, cu program fix. Insa, daca esti creativa si doresti sa-ti demonstrezi latura artistica, acesta e locul unde trebuie sa te promovezi.

2. Facebook

Facebook -ul se ocupa mai ales cu intalnirile intre cunostintele vechi: prieteni, prieteni de-ai prietenilor, fosti colegi de scoala si de serviciu. Pare spatiul perfect pentru a gasi job-ul de vis, caci vorba circula repede intre cunoscuti!

Site-ul este foarte popular si in randurile companiilor care au un anumit target demografic. Astfel, aici te poti intalni si discuta direct cu angajatorii.

Verdict: Facebook-ul e "asa si-asa" la capitolul gasirii unui job, fiind totusi prea casual daca esti la o vanatoare serioasa.

3. LinkedIn

Daca nu faci parte din generatia MySpace, sau preferi sa nu amesteci afacerile cu placerea, LinkedIn este locul potrivit pentru a gasi un job serios.

Spre deosebire de celelalte site-uri, LinkedIn este un serviciu dedicat business-ului, cu o participare de 24 milioane oameni din 150 industrii.

Astfel, "prietenii" de pe Facebook devin in LinkedIn "cunostinte". Listele trupelor de muzica si ale filmelor preferate de pe Facebook sunt inlocuite aici cu CV-uri serioase, portofolii si liste de realizari profesionale.

In afara de faptul ca vestile despre job-urile active circula repede de la utilizator la utilizator, si companiile incep sa recruteze de pe LinkedIn.

De asemenea, aici poti vedea care dintre cunostintele tale lucreaza pentru o cutare companie, astfel ca o poti anunta ca te intereseaza si pe tine un job la ei, si o poti ruga sa te tina la curent sau sa-ti dea niste informatii din interior, pentru a fi mai bine pregatita la interviu.

Verdict: Acesta e locul unde traditionalistii isi gasesc job-uri bune.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul