Skip to article

Construieste-ti cariera pe Facebook!

Construieste-ti cariera pe Facebook!
Poti sa-ti gasesti un job adevarat folosind spatiile de socializare de tip Facebook, MySpace, LinkedIn? Care e locul cel mai potrivit pentru tine si pentru cariera ta?

1. MySpace

Daca cauti cumva antonimul cuvantului "profesional", atunci MySpace se apropie foarte mult.

Acest spatiu nu este potrivit pentru un job care sa necesite camasa si cravata, dar este locul ideal pentru domeniile creative: trupe muzicale, fotografi, manechine, artisti plastici.

Daca faci parte din aceste categorii artistice, aici te poti manifesta si poti gasi alti oameni cu care sa impartasesti idei si experiente, dar si angajatori in cautare de talente noi.

Verdict: Nu te chinui sa activezi pe MySpace daca iti doresti un loc de munca de birou, cu program fix. Insa, daca esti creativa si doresti sa-ti demonstrezi latura artistica, acesta e locul unde trebuie sa te promovezi.

2. Facebook

Facebook -ul se ocupa mai ales cu intalnirile intre cunostintele vechi: prieteni, prieteni de-ai prietenilor, fosti colegi de scoala si de serviciu. Pare spatiul perfect pentru a gasi job-ul de vis, caci vorba circula repede intre cunoscuti!

Site-ul este foarte popular si in randurile companiilor care au un anumit target demografic. Astfel, aici te poti intalni si discuta direct cu angajatorii.

Verdict: Facebook-ul e "asa si-asa" la capitolul gasirii unui job, fiind totusi prea casual daca esti la o vanatoare serioasa.

3. LinkedIn

Daca nu faci parte din generatia MySpace, sau preferi sa nu amesteci afacerile cu placerea, LinkedIn este locul potrivit pentru a gasi un job serios.

Spre deosebire de celelalte site-uri, LinkedIn este un serviciu dedicat business-ului, cu o participare de 24 milioane oameni din 150 industrii.

Astfel, "prietenii" de pe Facebook devin in LinkedIn "cunostinte". Listele trupelor de muzica si ale filmelor preferate de pe Facebook sunt inlocuite aici cu CV-uri serioase, portofolii si liste de realizari profesionale.

In afara de faptul ca vestile despre job-urile active circula repede de la utilizator la utilizator, si companiile incep sa recruteze de pe LinkedIn.

De asemenea, aici poti vedea care dintre cunostintele tale lucreaza pentru o cutare companie, astfel ca o poti anunta ca te intereseaza si pe tine un job la ei, si o poti ruga sa te tina la curent sau sa-ti dea niste informatii din interior, pentru a fi mai bine pregatita la interviu.

Verdict: Acesta e locul unde traditionalistii isi gasesc job-uri bune.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: