Skip to article

Construieste-ti marca personala!

Construieste-ti marca personala!
Marca personala te poate ajuta sa apari in fata altor candidati la un job.

Dar ce inseamna sa faci din numele tau o marca?

Pur si simplu, trebuie sa te uiti cu atentie la tine si sa gasesti domeniile in care esti talentata.

Construirea brand-ului personal intr-un CV este necesara pentru o vanatoare de locuri de munca, dar este cruciala pentru a convinge angajatorii ca au nevoie de talentele tale.

Iata care sunt cele 3 etape pentru a face din tine o marca inregistrata!

1. Gandeste-te ce calitati te diferentiaza de altii

Uita-te cu atentie la colegii de munca, si spune care sunt calitatile pe care tu le oferi, si ceilalti mai putin. Ce faci tu in plus fata de altii? Ce task-uri faci fara niciun efort? Ce lucruri faci care sa-i aduca firmei profit?

Pe scurt, trebuie sa trezi de rutina zilnica a job-ului si sa-ti dai seama care sunt lucrurile care te fac mai valoroasa.

Construieste-ti marca personala!

2. Revizuieste-ti reputatia

Brand-ul nu-l creezi acum, prin acest exercitiu, ci el exista deja! Oamenii nu realizeaza ca brand-ul lor personal este deja observabil pentru cei din jurul lor.

Daca ceilalti considera ca esti talentata intr-un anumit domeniu, poti sa te bazezi pe aprecierea lor. Gaseste raspunsurile la urmatoarele intrebari:

Ce spun ceilalti despre calitatile tale?
Ce ar spune managerii despre tine la o eventuala evaluare?
Daca ai cerut vreodata o scrisoare de recomandare, ce calitati au fost precizate acolo?
Ce impact ai de obicei asupra celor din jurul tau (clienti, colegi, manageri)?

Multe companii recruteaza candidati pe baza recomandarilor fostilor sefi sau colegi, lucru care inseamna ca marca personala e mai importanta ca orice altceva.

3. Cauta in jurul tau pentru a te diferentia

Daca te intreaba cineva ce task-uri indeplinesti la serviciu, probabil vei raspunde mai repede decat daca te-ar intreba cu ce se diferentiaza munca ta fata de a colegilor.

Deoarece angajatorii vor sa angajeze o solutie unica (pe tine!) pentru a indeplini o anumita sarcina, e normal sa le spui cum poti tu sa faci treaba lor mai bine decat altii. De-a lungul acestui proces, vei descoperi mai multe elemente ale brand-ului personal. Iata si alte intrebari ajutatoare pentru tine:

Care este stilul tau personal? Cu cine te intelegi repede?

Esti expertul la care vin oamenii pentru o anumita problema? Daca da, descrie aceste situatii si rezultatele obtinute.

Daca altcineva ar fi angajat in locul tau, care ar fi diferenta dintre performanta lui si a ta?

Raspunzand la aceste intrebari vei avea ce spune la interviu, si nimic nu te va mai lua prin surprindere.

Poti chiar sa adaugi raspunsurile la aceste intrebari, scrise intr-o maniera profesionista, ca anexa la CV.

Sper ca acum sa nu te mai sperie ideea de brand personal, nu e vorba decat sa-ti gasesti abilitatile naturale si sa dai exemple!

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: