Skip to article

Construieste-ti marca personala!

Construieste-ti marca personala!
Marca personala te poate ajuta sa apari in fata altor candidati la un job.

Dar ce inseamna sa faci din numele tau o marca?

Pur si simplu, trebuie sa te uiti cu atentie la tine si sa gasesti domeniile in care esti talentata.

Construirea brand-ului personal intr-un CV este necesara pentru o vanatoare de locuri de munca, dar este cruciala pentru a convinge angajatorii ca au nevoie de talentele tale.

Iata care sunt cele 3 etape pentru a face din tine o marca inregistrata!

1. Gandeste-te ce calitati te diferentiaza de altii

Uita-te cu atentie la colegii de munca, si spune care sunt calitatile pe care tu le oferi, si ceilalti mai putin. Ce faci tu in plus fata de altii? Ce task-uri faci fara niciun efort? Ce lucruri faci care sa-i aduca firmei profit?

Pe scurt, trebuie sa trezi de rutina zilnica a job-ului si sa-ti dai seama care sunt lucrurile care te fac mai valoroasa.

Construieste-ti marca personala!

2. Revizuieste-ti reputatia

Brand-ul nu-l creezi acum, prin acest exercitiu, ci el exista deja! Oamenii nu realizeaza ca brand-ul lor personal este deja observabil pentru cei din jurul lor.

Daca ceilalti considera ca esti talentata intr-un anumit domeniu, poti sa te bazezi pe aprecierea lor. Gaseste raspunsurile la urmatoarele intrebari:

Ce spun ceilalti despre calitatile tale?
Ce ar spune managerii despre tine la o eventuala evaluare?
Daca ai cerut vreodata o scrisoare de recomandare, ce calitati au fost precizate acolo?
Ce impact ai de obicei asupra celor din jurul tau (clienti, colegi, manageri)?

Multe companii recruteaza candidati pe baza recomandarilor fostilor sefi sau colegi, lucru care inseamna ca marca personala e mai importanta ca orice altceva.

3. Cauta in jurul tau pentru a te diferentia

Daca te intreaba cineva ce task-uri indeplinesti la serviciu, probabil vei raspunde mai repede decat daca te-ar intreba cu ce se diferentiaza munca ta fata de a colegilor.

Deoarece angajatorii vor sa angajeze o solutie unica (pe tine!) pentru a indeplini o anumita sarcina, e normal sa le spui cum poti tu sa faci treaba lor mai bine decat altii. De-a lungul acestui proces, vei descoperi mai multe elemente ale brand-ului personal. Iata si alte intrebari ajutatoare pentru tine:

Care este stilul tau personal? Cu cine te intelegi repede?

Esti expertul la care vin oamenii pentru o anumita problema? Daca da, descrie aceste situatii si rezultatele obtinute.

Daca altcineva ar fi angajat in locul tau, care ar fi diferenta dintre performanta lui si a ta?

Raspunzand la aceste intrebari vei avea ce spune la interviu, si nimic nu te va mai lua prin surprindere.

Poti chiar sa adaugi raspunsurile la aceste intrebari, scrise intr-o maniera profesionista, ca anexa la CV.

Sper ca acum sa nu te mai sperie ideea de brand personal, nu e vorba decat sa-ti gasesti abilitatile naturale si sa dai exemple!

Articole recomandate

5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,