Skip to article

Cum ceri o promovare

Cum ceri o promovare
Ai privit cum colegii tau au fost promovati, in timp ce tu muncesti din greu, laudata pentru ralizarile tale si...nimic.

Nicio promovare.

Este timpul sa iti abordezi seful si sa ai o discutie serioasa despre oportunitatile tale de promovare. Iata cum ar trebui sa actionezi.

Pregatirea

Ia in considerare aprecierile anterioare. Ai avut parte de un feedback specific si de indrumari pentru dezvoltare? Daca da, le-ai urmat? Fii pregatita sa discuti cat de bine ai urmat informatiile pe care le-ai primit, sai de ce le-ai trecut cu vederea.

Treci in revista lista de realizari. Separa lista in realizari care fac parte din munca ta obisnuita si cele care nu.

Pentru realizarile care fac parte din indatoririle tale zilnice, ai depasit expectantele sau rezultatele? Daca da, fii pregatita sa arati cat de bine te-ai descurcat. Daca nu, pregateste-te sa discuti de ce nu ai atins targetul.

Pentru realizarile care nu fac parte din indatoririle tale, cum te-ai implicat in ele? Te-ai oferit voluntar, ti-au fost atribuite de catre sef sau altcineva? Pentru aceste realizari, ai depasit expectantele? Fii pregatita sa discuti despre cat de bine te-ai descurcat sau nu.

Cum ceri o promovare

In acest moment ar trebui sa ai o idee destul de buna despre cum te descurci la locul de munca. Scrie-ti pe o foaie de hartie cateva idei cheie si pregateste-te pentru o sedinta cu seful tau.

Discutia

Stabileste o intalnire formala cu managerul tau. In functie de relatia ta cu el, puteti merge la masa impreuna sau va puteti intalni in biroul lui/ei.

Fii sincera si directa in legatura cu agenda intalnirii - acest lucru ii va da managerului tau sansa de a se pregati pentru discutie. Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa-l iei prin susprindere.

Incepe intalnirea prin a-i multumi pentru timpul acordat. Majoritatea oamenilor nu au curajul sa ceara o promovare , iar sedinta poate fi lafel de inconfortabila pentru el ca si pentru tine.

Spune-i managerului tau ca vrei sa intelegi de ce nu ai fost promovata, in timp ce colegii tai au primit posturi mai bune. Mentine discutia concentrata pe realizarile tale, pe aprecierile primite in trecut si oportunitatile de avansare in viitor.

Daca managerul iti va spune ca nu poti fi si nu vei fi promovata, cere-i un feedback specific. Fie ca alegi sa stai pe postul actual sau nu, feedbackul este important.

Incheie sedinta multumindu-i pentru timpul acordat si daca este necesar stabileste o intalnire ulterioara pentru eventualele actiuni ce trebuie intreprinse.

Actioneaza

Dupa sedinta, treci peste notite si clarifica ceea ce nu intelegi.

Trimite un mesaj scurt de "multumesc" managerului tau si treci din nou in revista orice taskuri sau proiecte ulterioare la care veti lucra.

Ofera-i instiintari regulate sefului tau despre munca ta.

Bucura-te de promovare sau de pasii realisti pe care ii faci pentru a te pregati pentru aceasta oportunitate.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: