Skip to article

Cum depasesti lipsa de productivitate de la inceputul anului

Cum depasesti lipsa de productivitate de la inceputul anului
Luna ianuarie poate fi mohorata, motiv pentru care anul nou nu este inceput intotdeauna profesional in cele mai bune conditii. Afla cum depasesti lipsa de productivitate de la inceputul anului, pentru a face pasi inainte in cariera in 2013.

Dincolo de tristetea faptului ca au trecut sarbatorile si ca primavara nu este aproape, luna ianuarie este renumita si pentru "lunea albastra", considerata de psihologi cea mai deprimanta zi a anului.

In acest an, ziua programata este 21 ianuarie 2013, iar lipsa de energie cauzata de frig si de vremea mohorata poate avea efecte neplacute si la locul de munca. Incearca cele mai simple moduri ca sa depasesti lipsa de productivitate de la inceputul anului, iar satisfactiile profesionale te pot ajuta si in viata personala.

Nu programa prea multe activitati pentru prima saptamana de lucru

Una dintre cele mai mari greseli la revenirea la serviciu dupa un concediu sau dupa zilele libere de sarbatori este programarea a prea multe activitati si sarcini. Daca te simti depasita inca din primele zile de lucru, iti vei reveni mai greu la ritmul obisnuit de munca.

Cand primele zile de lucru sunt foarte incarcate, ajungi rapid la senzatia de epuizare psihica, lucru ce-ti afecteaza randamentul pe termen mediu.

Incearca sa incepi lucrul mai devreme

Daca ai un program flexibil, incearca sa incepi munca mai devreme, deoarece dimineata productiva este urmata de obicei de o zi mai putin aglomerata si obositoare. In cazul in care programul este fix, asigura-te ca ajungi la serviciu calma, dupa ce ai luat un mic dejun bun si ti-ai baut in liniste cafeaua.

Rasfata-te ocazional

Chiar daca ti-ai propus diverse rezolutii de Anul Nou cu privire la alimentatie sau forma fizica, un mic rasfat atunci cand te simti depasita de situatie la serviciu poate fi util. Acest sfat tine insa mult de modul in care stii sa te automotivezi.

Daca stii ca orice abatere de la regulile propuse te va demoraliza si mai mult, renunta la ideea recompenselor alimentare, chiar daca uneori te ajuta sa fii mai productiva la munca.

Ia o pauza la pranz pentru a te bucura de lumina naturala

Luna ianuarie devine si mai mohorata atunci cand te trezesti inainte ca soarele sa fi rasarit complet si pleci de la serviciu pe inserat. Lipsa luminii naturale te afecteaza mai mult decat crezi, iar viata profesionala nu este scutita de efectele negative. Chiar daca ai un program plin, ia o pauza la pranz pentru a te bucura de lumina naturala si pentru a face putin miscare in aer curat.

Nu lasa colegii sa te demoralizeze

Uneori colegii de munca pot fi cea mai mare piedica in calea productivitatii la inceputul anului. Nu te lasa inclusa in discutii despre cat de minunata a fost vacanta de Craciun si cand de groaznica este revenirea la locul de munca. Daca reusesti sa fii optimista si sa-i motivezi chiar tu pe ei, te vei bucura de un mediu de lucru mai bun.

Planifica-ti bine sarcinile

Planificarea este un element cheie pentru productivitate si succes de-a lungul intregului an, dar este cu adevarat importanta chiar acum, la incepul anului. Stabileste-te tintele pentru urmatorul an si imparte-le in trimestre. Daca iti planifici bine activitatea profesionala din 2013 chiar acum, vei observa si o productivitate crescuta, iar in primavara te vei putea bucura deja de primele succese.

Autor: Iulia Anghel

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista