Skip to article

Cum depistezi un angajat mincinos?

Cum depistezi un angajat mincinos?
Instinctul este important cand vrei sa depistezi mincinosii din birou, dar te poti baza si pe tehnicile de observare a comportmanetului oamenilor. Fii mai receptiva din punct de vedere vizual la locul de munca si vei afla cine te tradeaza pe la spate.

Stai intre oameni

Pentru a intelege ce e-n capul oamenilor din comportamentul lor trebuie sa ai o asa-numita "inteligenta sociala". Cum devii inteligenta din punct de vedere social? Stai intre oameni, interactioneaza cu ei, observa-le entuziasmul, plictiseala, stresul si furia. Rafineaza-ti capacitatea de a citi emotiile oamenilor si astfel vei sti cand cineva incearca sa te duca de nas. La fel si cu clientii: observa-i mai bine la intalniri si cine festive.

Citeste-i

Exista mai multe manifestari ale mincinosilor . De exemplu, o persoana care e de obicei foarte vorbareata e de-odata ocupata cu trimiterea unui e-mail, renunta la contactul vizual (in momentul in care spune minciuna) sau devine brusc vaga la discutarea unor subiecte despre care stie multe lucruri.

Si modificarile comportamentale sunt importante. De exemplu, cineva care incepe de-odata sa se joace cu pixul are ceva de ascuns (sau pur si simplu s-a plictisit).

Da-le oamenilor libertate de exprimare

Daca ii constrangi, nu vei auzi niciodata lucruri interesante, dar daca oamenii se simt in largul lor incep sa vorbeasca co gramada, si adevaruri si minciuni.

Fa-i sa se simta confortabili

Daca suspectezi o minciuna, cel mai simplu mod de a scoate adevarul la iveala e sa te joci cu mintea mincinosului. Cand discuti cu cineva un subiect delicat, adopta foarte subtil unul sau doua din gesturile interlocutorilor.

Apoi incepe sa faci gesturile mai larg, iar anturajul va incepe sa te copieze, inconstient. Aceste gesturi ii vor relaxa si-i vor face sa lase jos garda. Atunci e momentul sa pui intrebari cheie si vei primi raspunsurile cele mai clare.

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista