Skip to article

Cum depistezi un angajat mincinos?

Cum depistezi un angajat mincinos?
Instinctul este important cand vrei sa depistezi mincinosii din birou, dar te poti baza si pe tehnicile de observare a comportmanetului oamenilor. Fii mai receptiva din punct de vedere vizual la locul de munca si vei afla cine te tradeaza pe la spate.

Stai intre oameni

Pentru a intelege ce e-n capul oamenilor din comportamentul lor trebuie sa ai o asa-numita "inteligenta sociala". Cum devii inteligenta din punct de vedere social? Stai intre oameni, interactioneaza cu ei, observa-le entuziasmul, plictiseala, stresul si furia. Rafineaza-ti capacitatea de a citi emotiile oamenilor si astfel vei sti cand cineva incearca sa te duca de nas. La fel si cu clientii: observa-i mai bine la intalniri si cine festive.

Citeste-i

Exista mai multe manifestari ale mincinosilor . De exemplu, o persoana care e de obicei foarte vorbareata e de-odata ocupata cu trimiterea unui e-mail, renunta la contactul vizual (in momentul in care spune minciuna) sau devine brusc vaga la discutarea unor subiecte despre care stie multe lucruri.

Si modificarile comportamentale sunt importante. De exemplu, cineva care incepe de-odata sa se joace cu pixul are ceva de ascuns (sau pur si simplu s-a plictisit).

Da-le oamenilor libertate de exprimare

Daca ii constrangi, nu vei auzi niciodata lucruri interesante, dar daca oamenii se simt in largul lor incep sa vorbeasca co gramada, si adevaruri si minciuni.

Fa-i sa se simta confortabili

Daca suspectezi o minciuna, cel mai simplu mod de a scoate adevarul la iveala e sa te joci cu mintea mincinosului. Cand discuti cu cineva un subiect delicat, adopta foarte subtil unul sau doua din gesturile interlocutorilor.

Apoi incepe sa faci gesturile mai larg, iar anturajul va incepe sa te copieze, inconstient. Aceste gesturi ii vor relaxa si-i vor face sa lase jos garda. Atunci e momentul sa pui intrebari cheie si vei primi raspunsurile cele mai clare.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un