Skip to article

Cum devii un manager nesuferit? partea a III-a

Cum devii un manager nesuferit? partea a III-a
Citeste aici partea a II-a!

19. MANAGERUL AROGANT
Pentru a te califica in categoria managerilor nesuferiti trebuie sa indeplinesti cumulativ urmatoarele conditii:

1. aroganta
2. sa te comporti ca un "stie tot"
3. ori de cate ori un angajat vine cu o idee spune-i ca e cretin
4. arata ca nu-ti pasa de oameni ori de cate ori discuti cu ei.

20. MANAGERUL STRESANT
Cel mai nesuferit manager e un stresant care nu te lasa sa respiri nici 2sec, asteapta intotdeauna totul de la tine, si mai ales sa stii totul, fara ca el sa-ti furnizeze vreo informatie, iar de cele mai multe ori sa fie incapabil sa rezolve o problema fara ajutorul tau.

21. MANAGERUL HAOTIC
MANAGER NESUFERIT = unul care face pe desteptul, care isi da importanta, care te pune sa faci diverse activitati fara sa-ti dea detalii, adica nu-i pasa ca nu stii ce ai de facut, el vrea sa faci, iti ofera informatii insuficiente sau deloc.
Este unul care tipa atunci cand lucrurile ii scapa de sub control. Iti scoate ochii cand nu a iesit o activitate bine si nu te apreciaza cand faci un lucru bine.
El nu sta la discutii cu noi, pentru ca ce stie el ca e bine, e bine, restul nu conteaza. Nu spune ce am mai facut legat de proiect, pur si simplu afli din intamplare ce s-a mai petrecut ceva. Sau te apuci sa faci o situatie, crezand ca ai toate informatiile si afli ca s-au schimbat datele si ca ai muncit degeaba.
Si e un manager haotic. Se apuca de 10 lucruri si le lasa neterminate de iti vine sa-l strangi de gat cand stii ca ai termene de predare sau ai activitati care trebuie facute dupa o anumita procedura.


22. MANAGERUL ANTI APRECIERE
Portretul la minut al managerului nesuferit este acel manager care niciodata nu apreciaza meritele angajatilor. Niciodata nu le spune macar un bravo. Cred ca acest lucru face dintr-un manager cel mai nesuferit manager. Eu personal, din aceasta cauza am ales sa-mi schimb jobul. Iar acum nu mai am de-a face cu un manager nesuferit!

23. MANAGERUL URLATOR
Managerul nesuferit este un tip care spune ca le stie pe toate, te expediaza din biroul lui lung, cu 2 degete fara sa-ti zica nimic. Urla la angajati pretinzand in alte cercuri ca el e o persoana educata si scolita . Fara el toata firma se duce de rapa, el are numai greutati, tu ca sclav nu ai.

24. MANAGERUL CARE SE MINTE SINGUR
Managerul nesuferit este...
...cel dominat de ipocrizie
...cel ce nu ofera suport angajatilor pentru dezvoltarea profesionala, dar pretinde ca o face
...cel care isi asuma rezultatele angajatilor sai, desi nu a facut nimic pentru a contribui la atingerea lor
...cel care crede ca automotivarea este singura care tine angajatul la locul de munca
...cel inconstant in comunicare
...cel care se implica intruziv in viata personala a angajatilor sai, cu pretextul de a-i cunoaste mai bine
...cel care nu isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce trebuie facut, dar o cascadeaza subordonatilor
...cel care citeste astfel de randuri si nu se recunoaste, dar blameaza persoanele care se comporta asa in organizatie...
Cum devii un manager nesuferit? partea a III-a


25. MANAGERUL ASUPRITOR
Seful nesuferit:care se impune prin asuprire si care are foarte putine calitati, care a ajuns sef prin pile nu prin merite. Care foloseste toate metodele de incalcare a demnitatii umane:de la a nu deconta banii cheltuiti ,a se aseza cu spatele la tine la masa, a taia din timpul de examene si a nu recunoaste rezultatele, a purta un monolog inuman in care tipa de nu poti spune nimic...si puteti completa voi cu alte asemenea exemple...
Care manipuleaza psihologic colectivul unul impotriva celuilalt.
Evaluarea angajatului este identica la toti angajatii si toti angajatii sunt o adunatura de prosti unde doar el straluceste... de mizerie umana.
Care nu te lauda mai niciodata si care in loc de sprijin pentru bunul mers al lucrurilor este opusul.

26. MANAGERUL ALUNECOS
Managerul Nesuferit este acel manager aparent zambitor si binevoitor cu toata lumea, acel om serpos, foarte lunecos si agil din punct de vedere politic. Iti zambeste pe fata, dar te sapa foarte subtil si eficient pe la spate daca ii stai in cale.

Este managerul care habarnist care ascunde asta vorbind in truisme, termeni vagi si foarte generali, eschivandu-se astfel sa ia decizii.

Acel om care isi schimba parerea dupa cum bate vantul, nu isi recunoaste punctele de vedere pe care le-a sustinut in trecut. Incompetent fiind, intotdeauna (chiar intotdeauna) cere solutii de la subalterni si ii `ghideaza` cu un aer superior sa ia ei decizii privitoare la aceste solutii. Daca iese bine, evident este gloria lui, daca iese prost, evident a fost ideea si decizia gresita a altuia.


27. MANAGERUL BADARAN
Poate mai invata si managerii ceva cu aceasta ocazie! Eu consider ca managerul nesuferit este badaranul care se vede centrul universului.

28. MANAGERUL ORGOLIOS
Managerul nesuferit- intotdeauna isi doreste ca universul, respectiv angajatii, sa se invarta in jurul lui. Orgoliul ii e nemasurabil. Considera ca stie tot, arata asta si doreste sa fie tratat ca atare. Cel care stie mai mult decat el va fi incoltit. La prima vedere poate parea temperamental o persoana buna, vesela, prietenoasa.

Citeste aici partea a IV-a!


Autor: Marian Rujoiu
Trainer Extreme Training, The way to excellence
www.traininguri.ro

Articole recomandate

Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul
Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie
Luam parte impreuna la acelasi scenariu, dar adevarul este ca fiecare simtim starea actuala si o intepretam, intr-un mod diferit. Unii mai afectati decat ceilalti, altii mai increzatori in fortele proprii, mai hotarati ca niciodata de a creste si a evolua. Indiferent in care dintre situatii ne
Femei in IT - 5 motive sa urmezi o cariera digitala Femei in IT - 5 motive sa urmezi o cariera digitala
Știai că unul dintre primii programatori din lume a fost o femeie? Numele ei era Ada Lovelace, o matematiciană britanică din secolul 19 care a fost prima dintre oamenii de știință care a identificat potențialul de aplicabilitate a capacităților
Ce criterii trebuie sa aiba parintii in vedere atunci cand aleg o clinica stomatologica Ce criterii trebuie sa aiba parintii in vedere atunci cand aleg o clinica stomatologica
Pentru copii, facem orice! Aceasta este deviza pe care o urmeaza parintii cand vine vorba despre cresterea copiilor lor. Ca urmare a experientei propriilor copii vizavi de serviciile stomatologice, Ane Mary Popescu a fondat clinicile stomatologice KopfZeit in urma cu 8 ani, alaturi de sotul sau,