Skip to article

Cum sa aplici pentru un job online

Cum sa aplici pentru un job online
Sa aplici pentru un job online este destul de simplu, rapid si eficient, mai ales pentru ca de pe internet poti obtine informatii detaliate despre profilul locului de munca, despre companie si cerintele pe care ei le au.

Totusi, pentru ca angajatorul sa te cheme la interviu, este recomandat sa tii cont de anumite detalii atunci cand aplici pentru un job online.


Decide-te unde depui CV-ul

Este foarte posibil sa gasesti cateva joburi care ti se potrivesc pe site-urile de profil, insa trebuie sa stii ca sunt probabil sute de oameni care isi trimit saptamanal CV-ul prin intermediul acestor site-uri.

Desi poti incerca si aceasta varianta, cel mai bine este sa depui CV-ul direct pe site-ul angajatorului. Intra pe adresa de internet a companiei, mergi la Contact, ia adresa de mail si trimite-le un mail atasat, cu o scrisoare de intentie, direct de pe adresa ta de e-mail.

Ai grija la adresa ta de e-mail

Pentru orice fel de job ai aplica, este bine sa dai dovada de seriozitate maxima, iar o adresa de mail amuzanta, facuta in perioada liceului, nu este tocmai cea mai potrivita modalitate de a-l convinge pe angajator sa te cheme la interviu.

Fa-ti o adresa noua de mail, compusa din numele si prenumele tau, si utilizeaz-o pentru a avea succes.

Actualizeaza-ti CV-ul

In momentul in care aplici pentru un job, ai grija ca CV-ul tau sa fie complet actualizat. Cel mai bine este sa adaugi informatii noi, atunci cand ele se intampla. Orice detaliu, orice proiect nou este important si poate fi un plus la angajare.

Totusi, ai grija sa nu scrii lucruri inutile si sa il faci prea lung pentru ca niciun angajator nu are rabdarea necesara sa parcurga un CV care are mai mult de doua pagini.

De asemenea, verifica-l sa nu aiba greseli de ortografie si sa arate impecabil per total.

Aplica doar pentru posturi potrivite

Chiar daca esti in cautarea unui loc de munca de multa vreme si nu reusesti sa iti gasesti nimic, incearca totusi sa aplici pentru joburi care ti se potrivesc si pentru care esti pregatita. De asemenea, citeste cu atentie cerintele angajatorului si evita sa aplici daca nu te incadrezi in acestea - va fi o pierdere de timp atat pentru tine cat si pentru cel care cauta sa angajeze oameni. Cu singuranta cei de la resurse umane iti vor respinge aplicatia si nici nu te vor pastra in baza lor de date pentru alte joburi.

Compune o scrisoare de intentie

Ai grija ca atunci cand trimiti CV-ul sa faci si o scrisoare de intentie pe care sa o trimiti angajatorului pentru a-ti exprima dorinta de a lucra pentru compania respectiva, dar si pentru a-l informa de ce anume crezi ca esti potrivit pentru jobul respectiv si de ce iti doresti sa lucrezi in domeniu.

Scrisoarea de intentie nu trebuie sa depaseasca jumatate de pagina si nici sa repete informatiile care se gasesc in CV. In acelati timp, formuleaza-l intr-un mod cat mai politicos si profesionist si evita sa pari amuzant sau original in aceasta scrisoare, oricat de mult ai considera ca te poate avantaja.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista