Skip to article

Cum sa ceri salariu mare

Cum sa ceri salariu mare
La angajare
Cum sa obtii salariul pe care crezi ca ar trebui sa il ai? Incepe prin a fi rabdatoare. Atunci cand esti la interviu pentru un nou post nu aduce in discutie problema banilor pana cand angajatorul nu iti face o oferta. Daca esti intrebata ce salariu iti doresti spune ca suma ramane deschisa dicutiilor, in functie de pozitia oferita si de intregul pachet de compensatii conceput de companie. Sau spune agajatorului ca ai dori sa stii mai multe despre responsabilitatile si oportunitatile pe care ti le ofera noul loc de munca inainte de a discuta despre salariu. O alta optiune este sa spui angajatorului cam la cat te-ai astepta (fara a spune insa o suma fixa) in functie de cercetarile anterioare privind piata muncii. Odata ce ai primit o oferta nu trebuie sa o accepti sau sa o respingi pe loc. Un simplu: trebuie sa ma mai gandesc la oferta dvs poate duce la marirea sumei initiale.

Daca nu esti sigura ca iti doresti pozitia respectiva un nu poate aduce o oferta mai buna. Trebuie insa sa fii atenta, daca ai nevoie cu adevarat de acest nou loc de munca nu are sens sa risti intrucat angajatorul este posibil si sa iti accepte refuzul si sa treaca la urmatorul candidat.


Marire de salariu
Daca vrei sa ceri o marire de salariu nu te duce nepregatita. Obtine informatii despre modul in care sunt platite alte persoane care lucreaza in acelasi domeniu ca si tine, strange evaluarile care testeaza calitatea efortului pe care il depui si orice alte informatii care iti pot fi de folos. Tine cont de politica companiei privind compensarea. Unii angajatori pot fi constransi de catre buget si pot acorda mariri numai in anumite momente ale anului, indiferent ce alte circumstante ar putea interveni.

Clarifica-ti ceea ce iti doresti. Stabileste aproximativ suma pe care o doresti si modul in care vei justifica cererea de marire si pregateste-te sa treci in revista argumentele impreuna cu superiorul. Fii flexibila. Ai fi de acord sa ai mai multe zile de vacanta in loc de o marire? Apoi cere-i sefului direct o intalnire pentru a discuta salariul. Cand iti sustii cererea fii calma si rationala, incearca sa aduci argumente si dovezi. Nu cere un raspuns imediat. Seful tau direct probabil va trebui sa discute cu departamentul de resurse umane sau cu alti manageri din companie.

In ciuda eforturilor pe care le-ai facut este posibil ca pur si simplu sa nu existe destui bani pentru o marire. Este posibil si ca sa nu se doreasca crearea de inechitati in cadrul companiei platind mai mult o persoana decat alta aflata pe o pozitie similara. In acest caz, cel putin stii ca ai incercat. In plus, daca este un loc de munca care iti place, gandeste-te daca cultura organizationala, beneficiile si munca in sine nu sunt suficiente, indiferent de salariu.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un