Skip to article

Cum sa fii apreciata pentru munca pe care o faci

Cum sa fii apreciata pentru munca pe care o faci
O mare parte din angajatii de pretutindeni se simt foarte frustrati din cauza lipsei de apreciere din partea sefilor si chiar a colegilor . Este adevarat ca trebuie sa muncesti pentru a primi aprecieri si recunostinta din partea celorlalti, insa uneori este necesar sa iei anumite masuri. Iata ce anume ai de facut pentru a-l face pe sef sa te aprecieze si sa iti ofere stimulente nu doar morale, ci si financiare.

Incredere in sine


Atunci cand esti sigura de rezultatele muncii tale, toti cei din jurul tau vor observa si vor simti acest lucru. Atunci cand managerul te cheama la el pentru un raport sau pentru a-ti cere anumite raspunsuri, fii foarte sigura pe tine si raspunde-i ca stii forte bine ce ai de facut si cum trebuie facut.

Totusi, ai grija sa nu lasi impresia ca ai fi o persoana plina de sine pentru ca vei avea de pierdut. Abordeaza intotdeauna o atitudine profesionista, dar prietenoasa in acelasi timp. Gaseste echilibrul perfect si incearca sa ti-l insusesti ori de cat ori este necesar.

Informeaza

De fiecar data cand termini un task sau un raport pe care superiorul il asteapta, mergi la el sau trimite-i un mail. Vorbeste-i despre rezultatele finale si despre imbunatatirile pe care le-ai adus proiectului.

Un raport complet al unui task terminat chiar si cu o zi inainte de termen il va face pe sef sa te aprecieze. Chiar daca la inceput nu va arata acest lucru, in mod sigur va tine minte pentru urmatoarea marire de salariu.

Ia initiativa

Lucrezi la un proiect nou? Vino cu idei si propuneri de imbunatatire! Sau, si mai bine de atat: propune chiar tu inceperea unui nou proiect. Managerii apreciaza mai mult decat ai crede oamenii care au initiativa si care se gandesc la binele companiei.

Fii proactiva

Gaseste modalitati de a lasa oamenii sa stie la ce lucrezi, fara sa fii aroganta. Incearca sa faci o retea interna in care sa notezi proiectele existente si sa vorbesti despre progresul si stadiul acestora, despre noile idei pe care le ai si pe care le pui in aplicare. Asigura-te ca superiorul stie si are acces la aceste documente.

Fii selectiva

Atunci cand apar proiecte noi si ti se propune sa le coordonezi, ar fi bine sa le analizezi inainte de a le accepta. Alege-le doar pe cele mai potrivite pentru aptitudinile si obiectivele tale, cele care te vor scoate in evidenta si care te vor face sa stralucesti in domeniul profesional.

Cere aprecierea

Vrei sa fii apreciata? Atunci cere in mod expres acest lucru. Daca esti convinsa de faptul ca vei avea rezultate excelente, discuta cu seful si spune-i care sunt dorintele tale. Vrei un bonus, o marire de salariu, o promovare?

Pregateste-te foarte bine pentru intalnirea cu superiorul. Adu argumente puternice pentru cererea ta, astfel incat sa para ca ceri foarte putin pentru cat de bune sunt realizarile tale si pentru cate beneficii aduci companiei. Totusi, daca esti foarte buna si chiar indispensabila, fara indoiala vei primi tot ce iti doresti.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Studiu: Romanii prefera munca de acasa. Nu mai vor sa se intoarca la birou Studiu: Romanii prefera munca de acasa. Nu mai vor sa se intoarca la birou
Romanii nu mai vor sa se intoarca la munca de la birou. Pefera sa munceasca de acasa, arata un studiu realizat de Reveal Marketing Search.  O treime dintre participantii la studiu au declarat ca participa la cursuri online platite sau gratuite si sunt mai preocupati de dezvoltarea personala
6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor 6 din zece angajatori verifica profilurile de social media ale candidatilor
Mare atentie la ce postezi pe retelele de socializare daca esti in cautarea unui job! Potrivit celui mai recent studiu, 6 din zece angajatori verifică profilurile de social media, iar aproape patru din zece ţin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare. Reputaţia
5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother 5 motive sa alegi imprimante inkjet Brother
Imprimantele inkjet Brother sunt apreciate în rândul consumatorilor care doresc soluții eficiente, randament crescut şi investiții pe termen lung. Fie că vorbim de imprimante, fie că vorbim de sisteme all în one, toate echipamentele de bucură de
Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina