Skip to article

Cum sa lucrezi alaturi de sot

Cum sa lucrezi alaturi de sot
In functie de cum pui problema si de cum reusesti sa reactionezi in diferite situatii, sa lucrezi alaturi de sot poate fi cel mai bun sau cel mai rau lucru pentru relatia voastra.

Astfel, un loc de munca comun poate face ca mariajul vostru sa fie mai puternic ca niciodata. In acelasi timp, acesta poate fi un factor care sa duca la divort.


Iata ce anume trebuie sa faci pentru a lucra foarte bine alaturi de sotul tau si pentru a va consolida casnicia in acelasi timp cu cariera.

1. Separa munca de locul de munca

Atunci cand sunteti la job purtati-va ca niste profesionisti. Evitati sa folositi forme de alint, sa aveti gesturi de afectiune sau sa va impuneti unul in fata celuilalt intr-un mod deranjant, ca si cum ati vorbi despre ce ati vrea sa mancati la cina.

Mediul profesional trebuie sa fie total separat de sanul familiei din toate punctele de vedere.

De asemenea, ar fi bine ca problemele de la munca sa nu apara in discutiile de acasa si sa le rezolvati pe acestea in timpul celor 8 ore de munca.

2. Arata-i respect

Este mult mai usor sa separi familia de serviciu atunci cand sunteti respectuosi unul cu celalalt. Acest lucru este, desigur, valabil atat pentru acasa, cat si pentru locul de munca. Este adevarat ca poate fi destul de dificil, insa folositi intotdeauna cuvintele "te rog frumos" si "multumesc", indiferent ca unul dintre voi este subordonat celuilalt sau sunteti pe aceeasi pozitie. Pastreaza acel dram necesar de curtoazie, bunatate si politete.

3. Mentine-ti individulitatea

Chiar daca sunteti casatoriti si lucrati impreuna, nu inseamna ca trebuie sa fiti tot timpul impreuna. Iesiti la masa separat, plecati de acasa sau de la birou la cateva minute diferenta etc. Acest lucru te va ajuta atat pe tine, cat si pe el sa va mentineti individualitatea si sa petreceti putin timp singuri.

Uneori poate fi destul de frustrant sa petreci atat de mult timp alaturi de partenerul de viata, indiferent de cat de mult il iubesti. Este absolut normal si natural ca fiecare dintre voi sa aiba momentele sale in care sa fie doar cu sine. Desigur, nu este obligatoriu sa faceti aceste lucruri in fiecare zi. Stabiliti impreuna un interval la care ar trebui repetat obiceiul, insa nu va feriti de spontaneitate (cu exceptia cazurilor in care exista deja o planificare facuta impreuna pentru altceva).

4. Mentine spatii diferite de lucru

Poate fi destul de frustrant sa lucrezi nu doar in aceeasi cladire cu sotul tau, dar si in acelasi birou. In cazul in care vreti sa evitati conflictele si starile de nervozitate ar fi bine sa va separati spatiul de munca. Optati pentru birouri diferite si folositi mail-ul pentru a comunica. Intalnirile lungi si dese pot fi de asemenea frustrante la un moment dat.

5. Casatoria este pe primul loc

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il tii intotdeauna minte este faptul ca mariajul vostru este mai important decat orice job. In cazul in care serviciul va provoaca prea multe conflicte care ajung sa interfereze cu viata voastra personala ar fi bine sa luati masuri. Daca nu se poate ajunge la un consens, ar fi bine sa va mutati la departamente sau proiecte diferite.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul