Skip to article

Cum sa-ti invingi temerile de cariera

Cum sa-ti invingi temerile de cariera
Pentru multi dintre oameni, Halloween-ul inseamna imagini infricosatoare ale vrajitoarelor, monstrilor si fantomelor. Pentru multi angajati insa, exista alte temeri care zac in intuneric tot anul: precum frica de admonestare, concediere sau de rutina nesfarsita. Potrivit lui Ford R. Myers, presedintele Career Potential, LLC si autorul cartii "Get the Job You Want, Even When No One`s Hiring", "companiile sunt conduse de o frica interioara a angajatilor. Multi dintre superiori folosesc frica drept un mecanism de control al activitatii angajatului. Cum scapam de aceste temeri?".

Frica nr.1: Daca sunt concediat?
Daca ne uitam la rata somajului de astazi, pierderea locului de munca este o situatie foarte ingrijoratoare printre multi dintre angajati. Te poti detasa de aceasta frica daca reusesti sa-ti cresti reteaua de activitate cat mai mare. "Chiar daca esti de parere ca vei fi concediat, este bine sa te implici activ in comunitatea profesionala", spune Michael Woodward. "Diferenta dintre cei care raman someri pentru mult timp si cei care se reangajeaza imediat, sunt relatiile formate cu timpul".

Frica nr.2: Daca eu nu sunt concediat, insa colegii mei da, nu ma voi descurca cu munca in plus
Cand o companie face restructurari, de obicei angajatii cei mai buni sunt "rasplatiti" cu munca in plus. Asta poate duce la anxietate, in special daca noile task-uri sunt lucruri pe care nu esti obisnuit sa le faci. Aici intervine frica. In aceasta situatie, Woodwards sugereaza sa ceri ajutor sefului sau colegilor.

Frica nr.3: Voi sta somer pentru totdeauna?
De obicei, tinerii angajati ajung sa lucreze in posturi de suport, in care nu se simt bagati in seama. Angajatii mai experimentati pot ajunge de asemenea la aceasta stare daca vin dupa o pauza de munca si nu sunt foarte "folositi" in prima faza. Este bine sa te gandesti la urmatorul pas, cand simti ca vei impacheta tricouri la nesfarsit sau vei face cafea toata viata. "O persoana desteapta nu face doar ce-i zice seful sa faca. Acesta apare la program mai devreme si pleaca mai tarziu. Vechiul model de sef si consilier de resurse umane nu se mai aplica. Acum orice angajat isi face singur drumul spre varf".

Frica nr.4: Daca urla seful la mine iar?
Un sef care tipa sau te critica in fata altora, iti poate afecta serios moralul, asa ca Myers sfatuieste oamenii sa fie foarte atenti la ceea ce aleg sa faca. "Este foarte important sa stabilesti o relatie inca de la inceputut cu seful tau. Daca ai fost deja intr-o relatie "toxica" cu fostul sef, ai mai multa experienta si stii sa domolesti o situatie grea. Exprima-te sefului tau direct in legatura cu ingrijorarea pe care o ai".

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un