Skip to article

Cum sa-ti tii separata viata personala de cea profesionala

Cum sa-ti tii separata viata personala de cea profesionala
Daca ai un job care iti place devine din ce in ce mai greu sa lasi problemele de serviciu in cladirea in care lucrezi si cand iesi afara sa iti traiesti viata personala.

Problema cea mai mare apare cand viata profesionala invadeaza toate teritoriile si nu iti mai lasa spatiu pentru nicio bucurie personala.

Multe femei in general sunt timide cand vine vorba de refuzarea unei sarcini primite de la sef pentru weekend. Acestea se tem ca ar putea parea ca nu pot lucra in echipa, ca nu e frumos sa spui nu, si ca munca permanenta este cea mai importanta cheie spre succes.

Gresit! Limitele trasate clar nu numai ca iti vor pastra vacantele intacte, fara probleme de serviciu, dar iti vor permite sa fii un om care stie pentru ce traieste.

Retine. Muncesti ca sa ai bani pentru a trai, si nu traiesti pentru a munci .

Este important sa fii disponibila si entuziasmata privitor la locul de munca dar la fel de important este ca angajatorul sa pastreze limitele decentei cand vine vorba despre viata ta personala.

Dar cum sa iti refuzi seful, cum sa spui Nu? In general este bine sa il atentionezi de dinainte: Nu imi verific e-mailul in weekend, nu raspund la telefoane cand sunt in vacanta, etc.

Daca apare ceva important, rezolva chiar in weekend dar asigura-te ca iti vei anunta seful ca ai aprecia daca data viitoare ar preveni aceste evenimente si ati rezolva problema din timpul saptamanii.

Retine: Nimeni nu iti va impune limite pentru binele personal daca tu nu o faci.

O alta optiune pentru a evita aceste atributii noi este sa pleci la ora fixata de angajator pentru terminarea orelor de munca si sa nu mai citesti mailurile venite pe final, pot astepta si pana maine. Este valabil si in cazul telefoanelor din weekend, mai ales daca seful tau face un obicei din asta.

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: