Skip to article

Cum sa-ti tii separata viata personala de cea profesionala

Cum sa-ti tii separata viata personala de cea profesionala
Daca ai un job care iti place devine din ce in ce mai greu sa lasi problemele de serviciu in cladirea in care lucrezi si cand iesi afara sa iti traiesti viata personala.

Problema cea mai mare apare cand viata profesionala invadeaza toate teritoriile si nu iti mai lasa spatiu pentru nicio bucurie personala.

Multe femei in general sunt timide cand vine vorba de refuzarea unei sarcini primite de la sef pentru weekend. Acestea se tem ca ar putea parea ca nu pot lucra in echipa, ca nu e frumos sa spui nu, si ca munca permanenta este cea mai importanta cheie spre succes.

Gresit! Limitele trasate clar nu numai ca iti vor pastra vacantele intacte, fara probleme de serviciu, dar iti vor permite sa fii un om care stie pentru ce traieste.

Retine. Muncesti ca sa ai bani pentru a trai, si nu traiesti pentru a munci .

Este important sa fii disponibila si entuziasmata privitor la locul de munca dar la fel de important este ca angajatorul sa pastreze limitele decentei cand vine vorba despre viata ta personala.

Dar cum sa iti refuzi seful, cum sa spui Nu? In general este bine sa il atentionezi de dinainte: Nu imi verific e-mailul in weekend, nu raspund la telefoane cand sunt in vacanta, etc.

Daca apare ceva important, rezolva chiar in weekend dar asigura-te ca iti vei anunta seful ca ai aprecia daca data viitoare ar preveni aceste evenimente si ati rezolva problema din timpul saptamanii.

Retine: Nimeni nu iti va impune limite pentru binele personal daca tu nu o faci.

O alta optiune pentru a evita aceste atributii noi este sa pleci la ora fixata de angajator pentru terminarea orelor de munca si sa nu mai citesti mailurile venite pe final, pot astepta si pana maine. Este valabil si in cazul telefoanelor din weekend, mai ales daca seful tau face un obicei din asta.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un