Skip to article

Cum se scrie o demisie pozitiva

Cum se scrie o demisie pozitiva
Chiar daca esti pe drumul sa te angajaezi intr-o companie mai buna sau parasesti actualul job pentru ca esti nemultumita de anumite asptecte, trebuie sa completezi demisia.

Scopul principal al scrisorii de demisie este sa oferi angajatorului informatii legate de plecarea ta, insa aceasta trebuie scrisa intr-un mod in care sa pastrezi relatii puternice cu superiorii si colegii tai. Completeaza demisia precum ai completa o scrisoare de multumire. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta.

Introducerea

Din introducerea scrisorii de demisie trebuie sa se inteleaga ca pleci si care va fi ultima zi de munca. De exemplu: "Subsemnatul , angajat in functia de………… in cadrul societatii , prin prezenta va aduc la cunostinta ca doresc incetarea contractului meu de munca. Ultima zi de munca va fi pe ".

Continutul

In continutul notificarii trebuie sa mentionezi motivele plecarii si este bine sa iti arati recunostinta pentru experienta dobandita in cadrul companiei. Mai jos sunt cateva modele pentru motivarea plecarii, in diferite situatii.

Un nou job: "Am acceptat o pozitie de in , fapt ce-mi va permite sa-mi indeplinesc dorintele.

Inceputul scolii: "Regret ca sunt nevoita sa parasesc , dar sunt hotarata sa-mi obtin cu orice pret si am fost acceptata la .
Motive medicale: "Regret ca trebuie sa plec, dar in momentul de fata am probleme medicale care ma impedica sa-mi continui munca".

Mutatie: "Prietenului/sotului meu i s-a oferit o excelenta oportunitate de a se angaja in si am decis impreuna sa ne mutam acolo.

Refuz de relocare: "Restructurarile din cadrul companiei a lasat multi dintre colegii mei sa-si caute alte locuri de munca, iar eu personal sunt recunoscatoare pentru oferta de relocare in alt oras. Totusi, am decis impreuna cu familia mea ca nu este momentul sa ne mutam in acest moment".

Experienta neplacuta: "Decizia de parasire a companiei este bazata atat pe motive personale, cat si pe motive profesionale, dar va rog sa intelegeti ca pana in acest moment am fost extrem de incantata de colaborarea cu . Am invatat foarte multe lucruri noi si astept cu nerabdare sa le aplic la viitorul meu job".

Poti mentiona ca aprecezioportunitatea de a lucra cu seful sau colegii. Daca vrei sa dai si nume, ai grija sa nu ratezi pe cineva. Scrisoarea ar putea sa faca turul biroului.

Incheierea

Ultimele randuri ale scrisorii trebuie sa fie completate cu ganduri bune si interesul de a pastra legatura. De exemplu: "Sper sa putem continua intr-o relatie buna si sa ne intalnim pe viitor. Va doresc numai bine dumneavoastra si restului echipei".

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un