Skip to article

De ce ai fost concediata?

De ce ai fost concediata?
"Am avut un sef extraordinar, dar a plecat. Inca de la inceput era clar ca relatia mea cu noul sef va fi una scurta, deoarece aveam personalitati diferite. Tot schimba regulile. Intr-o zi era intr-un fel, a doua zi isi schimba radical pozitia. De obicei nu aveam probleme cu sefii, dar aceasta femeie era de nesuportat intr-o pozitie de conducere".

Asa explica Alice intr-un interviu pentru un nou job, situatia care a dus la concedierea ei de la fostul serviciu. Evident, acest discurs nu este cea mai buna metoda de a explica o situatie de acest gen. Alice ar putea fi clasificata drept o plangacioasa. Barfirea fostilor angajatori intr-un interviu de job este o idee foarte proasta. Nimeni nu vrea sa auda despre defectele altora, mai ales daca nici macar nu cunosc persoana respectiva.

Daca ati fost concediat vreodata, cu siguranta veti fi intrebat la interviu motivul. Pentru a iesi cu bine din astfel de situatii, esential este sa castigati lupta interioara cu problemele care au dus la concediere.

Maria explica in felul urmator: "Am fost concediata dupa o reorganizare majora. Ciocnirea diferitelor pareri a provocat os chimbare majora in companie. Au fost diferentele de opinie intre mine si seful meu. In final, a renuntat la mine. Mi-am asumat responsabilitatea pentru felul in care am abordat problema si cum s-a incehiar relatia de colaborare. Am invatat multe din aceasta experienta si daca as mai avea inca o data sansa sa actionez, cu siguranta as fi facut-o altfel. Dar acum totul este in trecut si sunt gata sa trec peste cu o noua perspectiva".
Acest raspuns demonstreaza incredere si forta. Maria si-a asumat responsabilitatea si a raspuns cu toata sinceritatea la intrebare.

Scrieti-va gandurile

Chiar daca ati fost concediat pe nedrept sau ati facut ceva de care va pare rau in acest moment, este bine sa va scrieti gandurile pe o foaie. Cititi cu voce tare sau inregistrati discursul pe care il pregatiti pentru un viitor interviu. Si mai bine, raspundeti unui prieten la intrebarea "de ce ati fost concediat?", intr-un interviu fictiv. Acesta va poate observa tehnica - limbajul trupului, contactul vizual, nivelul de confort, etc. Feedback-ul din partea apropiatilor va poate ajuta sa perfectionati prezentarea.

Verificati ce referinte primiti

Este important sa aflati de la fostul angajator ce va spune si ce nu va spune despre voi daca este sunat pentru referinte. Ce veti spune trebuie sa fie acelasi lucru cu ce va spune fostul angajator. Daca ati parasit fostul loc de munca in relatii agreabile, trebuie sa discutati cu fostul antreprenor pentru a stii la ce sa va asteptati.

Fiti sinceri

Cel mai prost lucru pentru a scapa de situatie este mintitul. O minciuna duce la alta si pana sa va dati seama tot ce spuneti este o minciuna. Este un risc de fiecare data cand sinceritatea lipseste intr-un interviu. Orice aplicatie trebuie semnata si se considera ca orice informatie este adevarata. In cazul unei declaratii false, aplicatia va fi nula.

Oamenii sunt concediati zilnic. Majoritatea trec peste si cauta alte job-uri. Cel mai important este sa treci peste, indiferent de circumstante. Incearca sa intelegi de ce ai fost concediat si pregateste-ti discursul pentru un viitor interviu. Daca esti pregatit esti si increzator in tine, iar starea emotionala pentru o astfel de situatie nu mai este atat de vizibila.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul