Skip to article

Domenii promitatoare pentru o cariera de viitor

Noile tehnologii, practici de afaceri, legi sau modificari in economia globala creaza nevoia de noi ocupatii si meserii, care evolueaza spre cariere de succes .

Pentru studenti, aceste cariere nascande reprezinta o sansa de a fi pionieri intr-un anumit domeniu.

Pentru adulti, conversia carierei reprezinta o doza de prospetime si de energie, aplicata intr-o directie cu totul noua.

Iata care sunt meseriile viitorului!

1. Biotehnologia

Domeniile de cercetare si dezvoltare, control al calitatii si siguranta, productie, manufactura, agricultura, bioinformatica au un lucru in comun: biotehnologia.

2. Nanotehnologia

Acest domeniu presupune cercetarea si dezvoltarea de noi aplicatii comerciale cu dimensiuni atomice (de exemplu, roboti microscopici ce vor opera singuri corpul uman).

3. Tehnologie geospatiala

Cea mai cunoscuta aplicatie a acestui domeniu este GPS-ul (Global positioning system), familiar tuturor prin prezenta sa in masini si in telefoanele mobile.

Domenii promitatoare pentru o cariera de viitor

4. Terapia genetica

Terapeutii in genetica vor fi oameni care vor sfatui pacientii, asemenea unui psiholog, asupra bolilor mostenite pe cale ereditara, si le vor acorda suport emotional pacientilor si familiilor acestora in luarea unor decizii dificile.

5. Criminalistica computerizata

Acesti experti vor aduna dovezi electronice pentru cazurile de criminalitate.

6. Cyber-securitate

Job-urile in acest sector se vor concentra pe realizarea de softuri antivirus si criptarea informatiilor confidentiale. O alta ocupatie va fi cercetarea documentelor care par normale, dar care contin de fapt informatii ascunse.

7. Securitatea si Managementul dezastrelor

Acesta este un camp cu oportunitati nelimitate. Se va putea studia istoria terorismului si psihologia teroristilor, natura si stiinta armelor de distrugere in masa, raspunsul in caz de dezastru, telecomunicatii, investigarea incidentelor teroriste. Absolventii vor putea lucra in Guvern sau in Asigurari.

8. Life care planning: sunt domenii de ingrijire ale persoanelor varstnice, care vor fi din ce in ce mai numeroase in viitor.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE