Skip to article

Esti in impas profesional?

Esti in impas profesional?
Adesea, femeile gasesc mai greu un mentor, mai ales in conditiile in care sunt printre primele generatii de femei cu cariera din familia lor. Daca esti o luptatoare care tinde sa infrunte activitatile si domeniul de cariera de una singura, ia in considerare beneficiile de a avea un mentor alaturi.

Fie ca esti studenta sau mai ai putin pana a ajunge in varful ierarhiei, poti beneficia de aflarea unui mentor.

Invata de ce este important un mentor si cum il poti gasi pe "cel ales".

Beneficiile de a avea un mentor

Potrivit specialistilor, persoanele care au unul sau mai multi mentori detin, de obicei, o imagine mai clara a sinelui si au acces la o retea de contacte mai dezvoltata care ii pot oferi resurse variabile in efortul de a-si atinge propriile obiective.

Totodata, poti alege sa ai mai multi mentori, fiecare servind unui anumit scop - de la cineva care te ajuta sa te organizezi si sa obtii ceea ce vrei in cariera pana la cineva care te indruma in rolul de mama. Expertii spun ca femenile beneficiaza cel mai mult prin gasirea unui mentor deoarece:

au pe cineva alaturi in incercarile din cariera;
pot vorbi oricand cu mentorul lor, indiferent de program;
sarbatoresc alaturi de propriul indrumator.

Ca femeie, adesea ai nevoie de astfel de incurajari pentru a ajunge in top.

Gaseste-ti "alesul"

Esti in impas profesional?

Esti pregatita pentru un mentor daca doresti sa obtii si sfaturi, dar si critici, sa depui efort pentru succesul propriei persoane si sa mentii relatia. Totusi, nu toata lumea are stofa de mentor. Vei cauta, intr-un mentor, acea persoana cu care sa te simti confortabil, sa poti comunica si sa impartasiti interese si obiective similare.

Ca si atunci cand esti in cautarea unui job, incepe prin a vorbi cu cei din jurul tau despre dorinta de a-ti gasi un mentor. Fii specifica in ceea ce priveste caracteristicile pe care trebuie sa le aiba indrumatorul tau si cu obiectivele de cariera pe care le ai. In acelasi timp, cauta un mentor in aria ta de activitate. Exista un profesor sau un sef cu care ai afinitati?

Odata ce ti-ai restrans lista cu potentiali mentori, solicita o intalnire cu fiecare in parte. Pregateste o lista de intrebari pentru a determina compatibilitatile dintre voi. Expertiza persoanei in cauza coincide cu ceea ce vrei sa inveti? Cu ce experienta vine mentorul? Va veti putea intelege?

Evita mentorul nepotrivit

Nu confunda similaritatile intre un mentor si o persoana cu care te-ai putea intalni pentru o relatie, incercand sa le imbini. Nu este interzis sa ceri unui barbat sa iti fie mentor, adesea este chiar recomandat, insa mentine relatia la nivel de business, inca de la inceput.

Este cel mai bine sa eviti relatia cu un mentor daca exista tensiune sexuala. In acest caz bazeaza-te pe propria intuitie si nu ignora semnele de flirt.

Stabileste parametrii relatiei

Cei care au avut parteneriate cu mentori spun ca este indicat sa stabilesti, inca de la inceput, anumiti parametri, cum ar fi intalniri lunare, telefoane sau un numar suplimentar de emal-uri cand nu reusiti sa va vedeti fata in fata.

Puncteaza clar obiectivele si perioada aleasa pentru a le atinge. Discutati despre reguli, cum ar fi momente nepotrivite pentru a suna. Totodata, pune la punct si confidentialitatea intalnirilor.

Cheia unei relatii fructuoase cu un mentor este dorinta de a invata si de a avea succes. Din moment ce vei primi sugestiile si incurajarile de rigoare vei vedea ca propria cariera va porni de o cale ascendenta.Sursa: www.myjob.ro

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul