Skip to article

Frumusetea ajuta in cariera!

Frumusetea ajuta in cariera!
Mai bine sa fii inalta si frumoasa decat mica si urata daca vrei sa reusesti in cariera! Nu o spunem noi, ci studiile!

Sa spunem ca ai fost angajata in acelasi timp cu Sara, o colega de birou inalta si sportiva. Inca nu stii asta, insa in 10 ani, ea va castiga mai mult decat tine si va avea mai multe responsabilitati doar pentru simplul motiv ca natura a inzestrat-o cu mai multe calitati decat pe tine!

Din pacate, e adevarat... In 1994, un studiu american scosese la iveala aceasta realitate cruda. Potrivit American Economic Association, salariul barbatilor si femeilor cu un fizic avantajos este cu 10-15% mai mare decat al colegilor.

Un alt articol foarte serios, publicat in 2003 in Franta, indica fara nicio indoiala ca inaltimea unei persoane este atuul sau economic. Oamenii cu aceeasi pregatire ca altii, dar de talie inalta, au un parcurs profesional mai bun deoarece li se acorda mai multa incredere si mai multe responsabilitati. Dovada: talia medie a oamenilor cu studii superioare si a celor cu profesii liberale este de 177 cm, cu 3 cm mai mare decat cea a muncitorilor!

Prejudecati inconstiente

In companii, talia inalta este clar o variabila favorabila avansarii pe scara ierarhica. Oamenii inalti sunt mai impunatori, se fac auziti si ascultati mai bine decat cei pitici sau cei de inaltime medie.

Si persoanele slabe si frumoase sunt avantajate, caci in inconstient ii percepem pe oamenii grasi ca fiind lenesi, lipsiti de dinamism.

Valorizarea competentelor

Persoanele dotate cu un fizic ingrat isi gasesc mai greu de lucru. Statisticile spun ca aplicantii obezi sunt chemati la mai putine interviuri, se regasesc mai putin in functii comerciale si reusesc sa vanda mai putin decat candidatii de greutate normala. O modalitate de a evita aceste discriminari este generalizarea CV-ului fara poza.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un