Skip to article

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Gata sa te intorci din nou la scoala?
Cursul firesc la vietii era inainte terminarea unei scoli si apoi alegerea unei meserii, in functie de calificarea pe care o dobandisesi.

Insa nu si acum. Din ce in ce mai mult acum, pregatirea profesionala pe care o ai nu mai este de ajuns pentru a-ti asigura un loc de munca bun, bine platit si care sa-ti ofere satisfactii pe masura.

Din ce in ce mai mult acum, gasesti oameni in toata firea pe bancile scolii, continuandu-si studiile de acum 10 ani terminate. Ce se intampla?

Lucrurile stau in felul urmator: continua dezvoltare a tehnologiei informatiei cere si oameni pregatiti pe masura. In acelasi timp, pregatirea profesionala pe care ti-o poate oferi urmarea unor cursuri de specializare acum, este net superioara celei de acum 5 sau chiar 10 ani.

Cei care termina acum o facultate sau o supraspecializare sunt cei norocosi. Ei vin pregatiti cu ultimele informatii in domeniu, gata sa rezolve orice problema aparuta. Insa tu, care ai terminat studiile acum 10 ani, unde te incadrezi?

Mai mult ca sigur in grupa oamenilor care doar ii vor asista pe primii mentionati, caci pregatirea profesionala insuficienta nu-ti da dreptul sa fii in linia intai.

Insa daca te-ai hotarat ca vrei sa stii tot si sa iti asiguri un loc de munca mai bine platit, poate e timpul sa te intorci din nou la scoala!

Nu este nici o rusine sa fii din nou "invatacel" la varsta ta. Oamenii care vor sa invete sunt cei de laudat, oricare ar fi motivul pentru care fac acest lucru. Insa tine doar cont de urmatoarele lucruri:

De ce vrei sa ai mai multa pregatire profesionala?
Este motivatia pentru un job mai bine platit si care sa iti aduca in viitor un confort financiar mai mare? Sau este doar orgoliul cauzat de varsta si faptul ca nu suporti sa ti se dea directive din partea unei persoane mai mica decat tine?

In cazul primeia, ai luat decizia potrivita. Daca este a doua motivatie, poate e timpul acum, sa inveti ca respectul si intelepciunea nu vin intotdeauna cu varsta si ca o persoana mai mica decat tine ca varsta poate fi un sef minunat.

Va veti putea descurca doar cu salariul partenerului, pe perioada studiilor tale?
In cazul in care urmezi doar un modul de cursuri la fara frecventa sau IDD, serviciul tau poate merge inainte fara schimbari majore.

Insa in cazul in care te-ai hotarat pentru o a doua facultate sau un master de specializare, avand cursuri de zi, pune in balanta impreuna cu partenerul daca va veti putea descurca cu un singur salariu amandoi.

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: