Skip to article

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Cursul firesc la vietii era inainte terminarea unei scoli si apoi alegerea unei meserii, in functie de calificarea pe care o dobandisesi.

Insa nu si acum. Din ce in ce mai mult acum, pregatirea profesionala pe care o ai nu mai este de ajuns pentru a-ti asigura un loc de munca bun, bine platit si care sa-ti ofere satisfactii pe masura.

Din ce in ce mai mult acum, gasesti oameni in toata firea pe bancile scolii, continuandu-si studiile de acum 10 ani terminate. Ce se intampla?

Lucrurile stau in felul urmator: continua dezvoltare a tehnologiei informatiei cere si oameni pregatiti pe masura. In acelasi timp, pregatirea profesionala pe care ti-o poate oferi urmarea unor cursuri de specializare acum, este net superioara celei de acum 5 sau chiar 10 ani.

Cei care termina acum o facultate sau o supraspecializare sunt cei norocosi. Ei vin pregatiti cu ultimele informatii in domeniu, gata sa rezolve orice problema aparuta. Insa tu, care ai terminat studiile acum 10 ani, unde te incadrezi?

Mai mult ca sigur in grupa oamenilor care doar ii vor asista pe primii mentionati, caci pregatirea profesionala insuficienta nu-ti da dreptul sa fii in linia intai.

Insa daca te-ai hotarat ca vrei sa stii tot si sa iti asiguri un loc de munca mai bine platit, poate e timpul sa te intorci din nou la scoala!

Nu este nici o rusine sa fii din nou "invatacel" la varsta ta. Oamenii care vor sa invete sunt cei de laudat, oricare ar fi motivul pentru care fac acest lucru. Insa tine doar cont de urmatoarele lucruri:

De ce vrei sa ai mai multa pregatire profesionala?
Este motivatia pentru un job mai bine platit si care sa iti aduca in viitor un confort financiar mai mare? Sau este doar orgoliul cauzat de varsta si faptul ca nu suporti sa ti se dea directive din partea unei persoane mai mica decat tine?

In cazul primeia, ai luat decizia potrivita. Daca este a doua motivatie, poate e timpul acum, sa inveti ca respectul si intelepciunea nu vin intotdeauna cu varsta si ca o persoana mai mica decat tine ca varsta poate fi un sef minunat.

Va veti putea descurca doar cu salariul partenerului, pe perioada studiilor tale?
In cazul in care urmezi doar un modul de cursuri la fara frecventa sau IDD, serviciul tau poate merge inainte fara schimbari majore.

Insa in cazul in care te-ai hotarat pentru o a doua facultate sau un master de specializare, avand cursuri de zi, pune in balanta impreuna cu partenerul daca va veti putea descurca cu un singur salariu amandoi.

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE