Skip to article

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Gata sa te intorci din nou la scoala?
Cursul firesc la vietii era inainte terminarea unei scoli si apoi alegerea unei meserii, in functie de calificarea pe care o dobandisesi.

Insa nu si acum. Din ce in ce mai mult acum, pregatirea profesionala pe care o ai nu mai este de ajuns pentru a-ti asigura un loc de munca bun, bine platit si care sa-ti ofere satisfactii pe masura.

Din ce in ce mai mult acum, gasesti oameni in toata firea pe bancile scolii, continuandu-si studiile de acum 10 ani terminate. Ce se intampla?

Lucrurile stau in felul urmator: continua dezvoltare a tehnologiei informatiei cere si oameni pregatiti pe masura. In acelasi timp, pregatirea profesionala pe care ti-o poate oferi urmarea unor cursuri de specializare acum, este net superioara celei de acum 5 sau chiar 10 ani.

Cei care termina acum o facultate sau o supraspecializare sunt cei norocosi. Ei vin pregatiti cu ultimele informatii in domeniu, gata sa rezolve orice problema aparuta. Insa tu, care ai terminat studiile acum 10 ani, unde te incadrezi?

Mai mult ca sigur in grupa oamenilor care doar ii vor asista pe primii mentionati, caci pregatirea profesionala insuficienta nu-ti da dreptul sa fii in linia intai.

Insa daca te-ai hotarat ca vrei sa stii tot si sa iti asiguri un loc de munca mai bine platit, poate e timpul sa te intorci din nou la scoala!

Nu este nici o rusine sa fii din nou "invatacel" la varsta ta. Oamenii care vor sa invete sunt cei de laudat, oricare ar fi motivul pentru care fac acest lucru. Insa tine doar cont de urmatoarele lucruri:

De ce vrei sa ai mai multa pregatire profesionala?
Este motivatia pentru un job mai bine platit si care sa iti aduca in viitor un confort financiar mai mare? Sau este doar orgoliul cauzat de varsta si faptul ca nu suporti sa ti se dea directive din partea unei persoane mai mica decat tine?

In cazul primeia, ai luat decizia potrivita. Daca este a doua motivatie, poate e timpul acum, sa inveti ca respectul si intelepciunea nu vin intotdeauna cu varsta si ca o persoana mai mica decat tine ca varsta poate fi un sef minunat.

Va veti putea descurca doar cu salariul partenerului, pe perioada studiilor tale?
In cazul in care urmezi doar un modul de cursuri la fara frecventa sau IDD, serviciul tau poate merge inainte fara schimbari majore.

Insa in cazul in care te-ai hotarat pentru o a doua facultate sau un master de specializare, avand cursuri de zi, pune in balanta impreuna cu partenerul daca va veti putea descurca cu un singur salariu amandoi.

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul