Skip to article

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Gata sa te intorci din nou la scoala?
Cursul firesc la vietii era inainte terminarea unei scoli si apoi alegerea unei meserii, in functie de calificarea pe care o dobandisesi.

Insa nu si acum. Din ce in ce mai mult acum, pregatirea profesionala pe care o ai nu mai este de ajuns pentru a-ti asigura un loc de munca bun, bine platit si care sa-ti ofere satisfactii pe masura.

Din ce in ce mai mult acum, gasesti oameni in toata firea pe bancile scolii, continuandu-si studiile de acum 10 ani terminate. Ce se intampla?

Lucrurile stau in felul urmator: continua dezvoltare a tehnologiei informatiei cere si oameni pregatiti pe masura. In acelasi timp, pregatirea profesionala pe care ti-o poate oferi urmarea unor cursuri de specializare acum, este net superioara celei de acum 5 sau chiar 10 ani.

Cei care termina acum o facultate sau o supraspecializare sunt cei norocosi. Ei vin pregatiti cu ultimele informatii in domeniu, gata sa rezolve orice problema aparuta. Insa tu, care ai terminat studiile acum 10 ani, unde te incadrezi?

Mai mult ca sigur in grupa oamenilor care doar ii vor asista pe primii mentionati, caci pregatirea profesionala insuficienta nu-ti da dreptul sa fii in linia intai.

Insa daca te-ai hotarat ca vrei sa stii tot si sa iti asiguri un loc de munca mai bine platit, poate e timpul sa te intorci din nou la scoala!

Nu este nici o rusine sa fii din nou "invatacel" la varsta ta. Oamenii care vor sa invete sunt cei de laudat, oricare ar fi motivul pentru care fac acest lucru. Insa tine doar cont de urmatoarele lucruri:

De ce vrei sa ai mai multa pregatire profesionala?
Este motivatia pentru un job mai bine platit si care sa iti aduca in viitor un confort financiar mai mare? Sau este doar orgoliul cauzat de varsta si faptul ca nu suporti sa ti se dea directive din partea unei persoane mai mica decat tine?

In cazul primeia, ai luat decizia potrivita. Daca este a doua motivatie, poate e timpul acum, sa inveti ca respectul si intelepciunea nu vin intotdeauna cu varsta si ca o persoana mai mica decat tine ca varsta poate fi un sef minunat.

Va veti putea descurca doar cu salariul partenerului, pe perioada studiilor tale?
In cazul in care urmezi doar un modul de cursuri la fara frecventa sau IDD, serviciul tau poate merge inainte fara schimbari majore.

Insa in cazul in care te-ai hotarat pentru o a doua facultate sau un master de specializare, avand cursuri de zi, pune in balanta impreuna cu partenerul daca va veti putea descurca cu un singur salariu amandoi.

Gata sa te intorci din nou la scoala?

Articole recomandate

Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta Recomandari pentru angajatori - Cinci modalitati prin care poti asigura o mai buna retentie a femeilor in compania ta
În ultimii doi ani, un număr semnificativ de femei au fost puse în situaţia de a renunţa la jobul avut pentru a-și supraveghea copii în contextul adoptării pe scară largă a cursurilor online. Totodată, multe angajate au fost forțate
Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022 Promovare PPC: top 10 tendinte pentru anul 2022
Indiferent daca activezi intr-o agentie, esti freelancer sau conduci un start-up, trebuie sa ramai la curent cu lumea PPC, care evolueaza rapid. Noile tendinte ale anului 2022 se creioneaza deja. E bine sa intelegi ca noile campanii publicitare au nevoie de un suflu modern, de reinventare, intr-un
Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati Femei in functii de conducere. Sfaturi simple pentru a avea succes si a te impune in lumea dominata inca de barbati
Egalitatea de gen reprezinta una dintre preocuparile constante in societatea actuala. La nivel international, au fost stabilite strategii pe termen mediu si lung pentru a elimina inechitatile privind accesul femeilor la educatie sau functii de conducere, dar si in ceea ce priveste egalitatea de
Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine! Videochat in Bucuresti? Iata oportunitatile, dar si ce se asteapta de la tine!
O colaborare se dovedeste de succes atunci cand ambele parti sunt de buna credinta si fiecare partener face tot ce depinde de el pentru ca lucrurile sa mearga cat mai bine. Astfel, si reusita ca model de videochat in Bucuresti poate fi obtinuta in urma unei bune colaborari intre fiecare fata si
Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg? Romancele, tot mai dornice de dezvoltare personala. Ce metode aleg?
In ultimii ani, romancele au devenit tot mai dornice de dezvoltare personala. Aceasta dorinta a venit si din nevoia de a jongla cat mai eficient cu sfera personala si cea profesionala, de a indeplini cu succes rolurile de femeie, mama, sotie, angajat sau antreprenor . Dezvoltarea personala este