Skip to article

Ii mai dai o sansa fostului tau angajator?

Ii mai dai o sansa fostului tau angajator?
Companiile mari se bazeaza pe schimbari. Deci, doar daca ti-ai pierdut job-ul, nu inseamna ca n-o sa ai niste oportunitati grozave in viitor! Doar stii cum se spune: "cand se inchide o usa, se deschide o fereastra" sau "un sut in fund, un pas inainte"!

Uneori, insa, zburam spre acea fereastra si ne dam seama ca vechea usa nu s-a inchis de tot in spatele nostru. Ce facem atunci? E cam curent, nu crezi? Reflecta la urmatoarele intrebari inainte sa te intorci la vechiul tau angajator!

1. De ce ai plecat?

Fii sincera cu tine. Chiar daca ai fost disponibilizata, te-ai simtit usurata cand s-a intamplat asta? Ai simtit atunci ca esti libera sa-ti gasesti adevarata vocatie , sa gasesti un loc de munca mai provocator, unde sa nu mai lucrezi pentru un manager incompetent?

2. Cine mai e pe-acolo?

Majoritatea dintre noi petrecem mai mult timp la serviciu decat acasa, asa ca e imposibil sa nu avem prieteni la birou. Daca mai ai inca ceva cunostinte pe-acolo, s-ar putea sa fii tentata sa te intorci. Dar daca au plecat toti, tu ce-ai mai cauta inapoi?

3. Ce s-a schimbat in organizatie?

Liderii vin si pleaca. Cu ei, apar noi initiative si asteptari. Nu te astepta ca firma sa arate la fel ca atunci cand ai plecat. Afla cine si ce e nou!

4. Ai primit plati compensatorii?

Daca firma ti-a oferit plati compensatorii atunci cand ai plecat, s-ar putea sa fie niste clauze stipulate care sa te impiedice sa te intorci ca angajat in acea companie.

5. Job-ul ti se mai potriveste in prezent?

Adesea, dupa ce plecam dintr-o companie, realizam ca ideile si posibilitatile sunt nenumarate. Revizuieste fisa postului cu atentie pentru a te asigura ca se potriveste cu viata ta prezenta, nu cu ce vroiai in trecut.

Raspunde sincer la aceste intrebari si apoi decide! Dar, de obicei, e bine sa mergi inainte!

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: