Skip to article

Indecizia in cariera

Indecizia in cariera
De multe ori atunci cand intrebam o persoana proaspat angajata daca ii place noul loc de munca, primim raspunsuri care ne intriga, de genul "Mda, nu stiu exact totul despre ce am de facut, dar merge".

Oare nu ar trebui ca atunci cand alegi un anume loc de munca, acel post oferit sa fie exact ceea ce tu iti doresti sa faci in cariera? Poate intr-o lume ideala, nu?

In ziua de azi ajungi sa accepti orice loc de munca doar pentru a avea unul. O realitate trista care ne debusoleaza frecvent. Insa care poate fi daca nu in intregime evitata, macar "indulcita", cu ajutorul unor sfaturi pertinente.

Insa cel mai important este sa intelegi inca de la inceput, motivele care te fac sa accepti orice job:

Nu esti suficient pregatita din punct de vedere profesional.
Ai vrea postul de manager de proiect la o companie importanta insa te temi ca ai insuficiente resurse profesionale pentru a face fata cu brio si atunci accepti un post inferior?

De ce sa faci acest pas? Nu mai bine afli exact ceea ce se cere la postul dorit si te perfectionezi in acea directie? Te asigur ca in timp, satisfactiile vor fi mai mari. Vei profesa ceea ce iti place, in locul unui surogat si astfel vei avea sanse reale sa avansezi, in viitor.

Ca sa nu mai mentionez compensarea financiara, superioara jobului inferior ierarhic.

Ai senzatia ca nu esti nascuta pentru a fi lider?
Tanjesti la un post de manager insa ai avea de coordonat si de condus o echipa de 20 de oameni si ti-e teama ca nu vei face fata, indiferent ca profesional esti pregatita suficient?

Ia-ti inima in dinti si infrunta-ti teama de a iesi in evidenta. Nu conteaza ca oamenii pe care i-ai avea in echipa au varsta dubla ca a ta, conteaza ce pregatire ai si cat de capabila de decizii corecte si eficiente esti. Iar daca esti, demonstreaza asta!

Ti-ai dori postul din HR insa cel din sectorul de contabilitate este mai bine platit si ajungi sa optezi pentru el?
Nu lasa sfera financiara sa te copleseasca, chiar daca in ziua de azi are o mare greutate. Insa in timp, daca nu iti place un job sau nu te pricepi de loc la el si inveti cu greu, vei ajunge sa te frustrezi inutil si sa acumulezi tensiuni care nu duc la nimic bun.

La ce bun sa ajungi acasa cu multi bani daca vei fi nefericita la locul tau de munca? Merita?

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul