Skip to article

Ingredientele unei cariere de top

Ingredientele unei cariere de top
Care sunt ingredientele unei cariere de succes? Multa munca, o personalitate puternica, precautie in luarea deciziilor si sprijinul celor dragi.

Ai carte, ai parte

Chiar daca multi dintre oamenii cu bani par a nu avea nici macar diploma de bacalaureat, te asiguram ca studiile au importanta lor. Este adevarat ca pentru afaceri ai nevoie de fler, si nu neaparat de un titlu de doctor, dar pentru a obtine o slujba care sa te satisfaca atat personal, cat si financiar, diplomele conteaza.

Abilitatile si experienta au un cuvant greu de spus in CV-ul unui potential angajat, dar, de la un anumit nivel in sus, cunostintele cumulate pe bancile facultatii, la diverse cursuri si trainguri de specialitate fac diferenta. Exista informatii pe care, chiar daca le poti afla din carti, trebuie ierarhizate, explicate, contextualizate de un profesionist. Asa incat, nu mai sta pe ganduri si incearca sa urmezi un master sau si/sau alte tipuri de cursuri care sa-ti imbogateasca cunostintele si sa-ti completeze CV-ul. Toamna este anotimpul perfect pentru a aduce un suflu nou carierei tale.

O personalitate puternica

Ca sef, trebuie sa-ti pastrezi sangele rece in orice situatie. Trebuie sa stii sa asculti, sa risti, sa iti asculti instinctual, sa nu te dezcurajezi cu una cu doua, sa faci tot posibilul sa-ti atingi obiectivele.

Este crucial sa separi sentimentele de afaceri, fara a uita, insa, sa dai dovada de intelegere fata de cei din jur. O persoana prea auoritara sau, din contra, prea permisiva, nu poate gastiga si pastra respectul subalternilor.

Decizii intelepteIngredientele unei cariere de top

In cariera, ca in orice alt domeniu, nu trebuie sa iei decizii in pripa. Cantareste bine lucrurile, inainte de a face un pas important pentru viitorul tau profesional. Mai ales dupa ce ai acumulat ceva experienta, fii mai selectiva in acceptarea proiectelor in care te implicit si a oamenilor alaturi de care lucrezi. Demonstreaza ca ai anumite standarde si valori pe care le respecti.

Si atunci cand iti schimbi locul de munca, trebuie sa fii cu bagare de seama. Intereseaza-te de reputatia companiei si a managerului pentru ca reputatia acestora ar putea avea impact - pozitiv sau negativ - si asupra carierei tale.

Familia, mereu alaturi

Sprijinul familiei este crucial pentru a putea trece cu bine peste obstacolele care apar, inevitabil, in cariera oricui. Ai nevoie de cineva care sa-ti dea sfaturi, care sa-si spuna punctul de vedere fara a avea motive ascunse.

In plus, o familie iubitoare care sa te astepte seara acasa, care sa iti aminteasca pentru ce muncesti, care sa se bucure alaturi de tine de fiecare success obtinut, sunt lucrul cel mai de pret in viata oricarei persoane.

Articole recomandate

Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista