Skip to article

Mamicile si job-ul part-time

Mamicile si job-ul part-time
Multe mamici ezita sa aleaga cea mai buna solutie intre un job full-time sau statul acasa cu copilul. Un job part-time insa ar putea sa fie alegerea excelenta pentru o mamica care vrea sa stea conectata atat cu familia cat si cu serviciul.

Salariul va scadea

Femeile care trec de la job-ul full-time la cel part-time castiga mai putin evident. De exemplu, angajatorul poate scadea salariul cu 50%, sau poate retrage orice fel de beneficii, gen masina de serviciu, telefon, bonuri de masa, bonuri de benzina, etc.

Mai trebuie sa va asteptati si la stagnarea in functie in cazul unui job part-time. "Daca va faceti vise sa conduceti un proiect sau sa aveti responsabilitate, puteti sa va treziti", declara avocata Linda Meric.

Castigati mai mult timp cu familia

In ciuda sacrificiilor, femeile care aleg aceasta cale nu au regrete si se simt excelent cu decizia luata, pentru ca petrec mai mult timp alaturi de familie si isi pot dedica o buna parte din zi pentru o educatie potrivita copilului.

Job-ul part-time are beneficii si pentru o cariera de viitor, lucru care nu ar fi posibil pentru mamicile care aleg sa stea acasa de tot. Cel mai greu este sa te reinegrezi in job dupa perioada de 2 ani de maternitate. Cu un job part-time perioada de reintegrare va consta doar in cele 4 ore de program in plus.

Daca vrei sa treci pe part-time

Cautati suportul apropiatilor: Daca sunteti solicitata sa stati peste program, vorbiti cu un apropiat care poate sta cu copilul in ziua respectiva.

Nu ascultati sfaturile altora. Faceti ce e mai bine pentru pentru voi si familia voastra.

Inainte sa faceti un copil, cel mai bine este sa va pozitionati intr-o companie care merge pe o scare ascendenta, de viitor.

Stati conectate: Informati-va foarte bine in legatura cu legile si drepturile voastre.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un