Skip to article

Mamicile si job-ul part-time

Mamicile si job-ul part-time
Multe mamici ezita sa aleaga cea mai buna solutie intre un job full-time sau statul acasa cu copilul. Un job part-time insa ar putea sa fie alegerea excelenta pentru o mamica care vrea sa stea conectata atat cu familia cat si cu serviciul.

Salariul va scadea

Femeile care trec de la job-ul full-time la cel part-time castiga mai putin evident. De exemplu, angajatorul poate scadea salariul cu 50%, sau poate retrage orice fel de beneficii, gen masina de serviciu, telefon, bonuri de masa, bonuri de benzina, etc.

Mai trebuie sa va asteptati si la stagnarea in functie in cazul unui job part-time. "Daca va faceti vise sa conduceti un proiect sau sa aveti responsabilitate, puteti sa va treziti", declara avocata Linda Meric.

Castigati mai mult timp cu familia

In ciuda sacrificiilor, femeile care aleg aceasta cale nu au regrete si se simt excelent cu decizia luata, pentru ca petrec mai mult timp alaturi de familie si isi pot dedica o buna parte din zi pentru o educatie potrivita copilului.

Job-ul part-time are beneficii si pentru o cariera de viitor, lucru care nu ar fi posibil pentru mamicile care aleg sa stea acasa de tot. Cel mai greu este sa te reinegrezi in job dupa perioada de 2 ani de maternitate. Cu un job part-time perioada de reintegrare va consta doar in cele 4 ore de program in plus.

Daca vrei sa treci pe part-time

Cautati suportul apropiatilor: Daca sunteti solicitata sa stati peste program, vorbiti cu un apropiat care poate sta cu copilul in ziua respectiva.

Nu ascultati sfaturile altora. Faceti ce e mai bine pentru pentru voi si familia voastra.

Inainte sa faceti un copil, cel mai bine este sa va pozitionati intr-o companie care merge pe o scare ascendenta, de viitor.

Stati conectate: Informati-va foarte bine in legatura cu legile si drepturile voastre.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul