Skip to article

Meserii banoase: 7 joburi cu salariu mare de la inceput

Meserii banoase: 7 joburi cu salariu mare de la inceput
Chiar daca pasiunea si aptitudinile tale nu sunt in mod necesar compatibile cu cele mai banoase meserii, iti poti incepe primii ani pe piata muncii testand joburi cu salariu mare inca de la inceput. Este bine stiut faptul ca posturile entry-level sunt modest remunerate, cu mici exceptii deloc de neglijat.

In economia fragila din prezent determina tot mai multi tineri sa se indrepte catre joburi cu salariu cat mai mare, inca de la inceput. Iar cum banii oferiti angajatilor au cunoscut un regres in ultimii ani, putinele meserii banoase au cei mai multi "pretendenti". Iata care sunt acestea!

1. Specialist IT

In ultimii ani, salariile specialistilor in IT s-au dublat, atat pentru entry-level, cat si pentru pozitii de top sau de nisa. In Romania, remuneratiile celor care lucreaza in acest domeniu au ajuns aproape de nivelul celor oferite in Occident.

2. Specialist in vanzari

Pe o piata bazata pe consum, specilistii in vanzari vor fi intotdeauna necesari si bine remunerati. Inca de la inceput, un angajat al acestui departament poate sa castige cat un specialist cu experienta in alte arii de activitate. Remuneratiile consistente se practica in domeniile de retail, finante si business. In afara de salariul de baza, angajatii primesc in general comisioane pe baza de performanta si alte avantaje adiacente, precum masina si telefon mobil de serviciu, decontarea benzinei etc.

3. Inginer

Joburile din sectorul ingineriei, in special a inginerilor de hardware, presupun un castig satisfacator inca din primul an de munca. Cresterea salariului este dinamica pe masura acumularii experientei, in special in ariile mecanicii sau ale ingineriei aerospatiale.

4. Analist

Analistii sunt si ei platiti consistent in faza de entry-level, comparativ cu alte domenii de activitate. Veniturile lunare sunt compuse din salariul de baza, bonusuri si beneficii oferite de companie pe baza performantelor obtinute. De multe ori, comisioanele ajung chiar sa se apropie de salariul fix.

5. Farmacist

Absolventii Facultatii de Farmacie se numara printre cei mai bine platiti specialisti de pe piata muncii. Salariul de inceput poate sa depaseasca cu brio salariul mediu al statului, iar daca activitatea farmacistilor se extinde si in laborator, venitul creste consistent. Specialistii in farmacie pot lucra in spitale, companii farmaceutice sau farmacii.

6. Insotitor de bord

Dupa absolvirea cursurilor, insotitorii de bord sunt remunerati consistent cu sume care dubleaza sau chiar tripleaza salariul mediu pe economie. In plus, compania la care lucreaza acestia plateste multumitor orele suplimentare lucrate, cheltuielile de cazare, intretinere si transport. Se ofera asigurari de viata si de sanatate, reduceri la bilete pentru membrii familiei, bonusuri si contracte valabile minimum 3 ani.

7. Specialist in audit

In domeniul auditului, angajatorii prefera sa recruteze specialisti imediat dupa incheierea studiilor, de aceea le ofera salarii de inceput foarte atragatoare. Dupa doar 2 luni de munca, angajatii care indeplinesc cu brio atributiile de serviciu pot primi o dublare a remuneratiei.

Autor: Adelina Dobrin

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE