Skip to article

Meserii banoase: 7 joburi cu salariu mare de la inceput

Meserii banoase: 7 joburi cu salariu mare de la inceput
Chiar daca pasiunea si aptitudinile tale nu sunt in mod necesar compatibile cu cele mai banoase meserii, iti poti incepe primii ani pe piata muncii testand joburi cu salariu mare inca de la inceput. Este bine stiut faptul ca posturile entry-level sunt modest remunerate, cu mici exceptii deloc de neglijat.

In economia fragila din prezent determina tot mai multi tineri sa se indrepte catre joburi cu salariu cat mai mare, inca de la inceput. Iar cum banii oferiti angajatilor au cunoscut un regres in ultimii ani, putinele meserii banoase au cei mai multi "pretendenti". Iata care sunt acestea!

1. Specialist IT

In ultimii ani, salariile specialistilor in IT s-au dublat, atat pentru entry-level, cat si pentru pozitii de top sau de nisa. In Romania, remuneratiile celor care lucreaza in acest domeniu au ajuns aproape de nivelul celor oferite in Occident.

2. Specialist in vanzari

Pe o piata bazata pe consum, specilistii in vanzari vor fi intotdeauna necesari si bine remunerati. Inca de la inceput, un angajat al acestui departament poate sa castige cat un specialist cu experienta in alte arii de activitate. Remuneratiile consistente se practica in domeniile de retail, finante si business. In afara de salariul de baza, angajatii primesc in general comisioane pe baza de performanta si alte avantaje adiacente, precum masina si telefon mobil de serviciu, decontarea benzinei etc.

3. Inginer

Joburile din sectorul ingineriei, in special a inginerilor de hardware, presupun un castig satisfacator inca din primul an de munca. Cresterea salariului este dinamica pe masura acumularii experientei, in special in ariile mecanicii sau ale ingineriei aerospatiale.

4. Analist

Analistii sunt si ei platiti consistent in faza de entry-level, comparativ cu alte domenii de activitate. Veniturile lunare sunt compuse din salariul de baza, bonusuri si beneficii oferite de companie pe baza performantelor obtinute. De multe ori, comisioanele ajung chiar sa se apropie de salariul fix.

5. Farmacist

Absolventii Facultatii de Farmacie se numara printre cei mai bine platiti specialisti de pe piata muncii. Salariul de inceput poate sa depaseasca cu brio salariul mediu al statului, iar daca activitatea farmacistilor se extinde si in laborator, venitul creste consistent. Specialistii in farmacie pot lucra in spitale, companii farmaceutice sau farmacii.

6. Insotitor de bord

Dupa absolvirea cursurilor, insotitorii de bord sunt remunerati consistent cu sume care dubleaza sau chiar tripleaza salariul mediu pe economie. In plus, compania la care lucreaza acestia plateste multumitor orele suplimentare lucrate, cheltuielile de cazare, intretinere si transport. Se ofera asigurari de viata si de sanatate, reduceri la bilete pentru membrii familiei, bonusuri si contracte valabile minimum 3 ani.

7. Specialist in audit

In domeniul auditului, angajatorii prefera sa recruteze specialisti imediat dupa incheierea studiilor, de aceea le ofera salarii de inceput foarte atragatoare. Dupa doar 2 luni de munca, angajatii care indeplinesc cu brio atributiile de serviciu pot primi o dublare a remuneratiei.

Autor: Adelina Dobrin

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul