Skip to article

Modul corect de a-ti da demisia

Modul corect de a-ti da demisia
Indiferent de motivele pentru care ai ales sa-ti dai demisia, poti face asta intr-un mod profesional.

Ia in considerare toate optiunile inainte de a-ti da demisia. Angajatorul tau ti-ar putea face o oferta care sa te determine sa ramai? Poate ar trebui sa discuti cu el nemultumirile pe care le ai sau oferta mai buna pe care ai primit-o inainte de a lua o decizie permanenta .

Daca in urma discutiei decizia ta nu s-a schimbat, scrie o scrisoare de demisie si semneaz-o cu numele tau. Daca esti nefericita la momentul prezentarii demisiei, atunci o cerere simpla in care comunici data efectiva a demisiei este suficienta. Daca esti fericita la locul de munca iar motivele tale sunt altele, scrisoarea ta de demisie ar putea sa exprime regretul ca pleci si lasi in urma un colectiv atat de dragut.

Nu explica motivele demisiei, unde vei lucra in continuare sau cat vei castiga. Mentioneaza insa ce esti dispusa sa ajuti cu shimbarile pe care demisia ta le va provoca.

Cere-i managerului tau o sedinta in particular, preferabil la sfarsitul zilei, pentru a-i da vestea personal, impreuna cu scrisoarea de demisie.

Tine minte ca poti sa fii specifica sau vaga daca seful tau iti cere un motiv. Este mai bine sa nu folosesti aceasta ocazie ca scuza pentru a te descarca.

Foloseste varianta "o oportunitate mai buna" daca motivul demisiei tale il reprezinta nefericirea la locul de munca. Daca simti ca trebuie sa spui adevarul, incearca sa nu faci totul prea personal. Spre exemplu "As fi preferat mai mult training" este mai bine decat "Ai fost cel mai prost trainer".

Tine minte ca s-ar putea sa ai nevoie de recomandare pe viitor de la managerul tau, asa ca nu-ti arde toate puntile.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un