Skip to article

New media si relatii publice

New media si relatii publice
Salut! Eu sunt Q si astazi voi fi gazda ta pentru o plimbare virtuala printre new media. Vom vedea care sunt cele mai bune aplicari ale Internetului pentru companii, iar apoi va voi prezenta cate ceva despre jurnalismul online si nu numai.
Asa ca, la drum cu noi!

Internetul a devenit cool. E o parte a vietii de zi cu zi. Un intrument de PR, pentru comunicare, pentru vizibilitate, pentru comunitate, pentru ca lumea intreaga sa interactioneze. Dar e oare folosit la intregul lui potential?

Probabil ca atunci cand se vorbeste despre Internet si aplicatiile sale zilnice primul gand merge catre email. O modalitate de comunicare eficienta, rapida si comuna. Uneori rece si cu greseli. Urmeaza posibilitatea de cautare a unor informatii de care avem nevoie, folosind motoare de cautare online. In top ar aparea poate pe locul urmator programele de mesagerie instant (Yahoo messenger, MSN, ICQ) si poate chiar si citirea online a unor ziare sau reviste.

Publicarea pozitiei oficiale si a informatiilor despre organizatie reprezinta un deziderat al activitatii de relatii publice. Pe langa diverse site-uri care publica stiri realizate pe baza informatiilor din comunicatele de presa emise de institutie, exista si un serviciu Comunicatedepresa.ro care se ocupa strict de publicarea, gazduirea si distributia gratuita a comunicatelor de presa ale companiilor catre baza sa de date (www.comunicatedepresa.ro). Comunicatul poate fi insotit de logo si se pot atasa pana la 5 fisiere multimedia (flash, video, audio, power point etc.). Iata o oportunitate ce trebuie folosita!

Companiile mai au o modalitate de a comunica diverse informatii. Blog-ul. Este un fel de jurnal online, ca un forum, in care mesajele apar insa in ordinea inversa (primul mesaj din lista este cel mai recent publicat). Desi poate suna mai mult a joaca, weblog-ul (blog) este un fenoment in mare voga. Are propriul sau eveniment dedicat Global PR Blog Week http://www.globalprblogweek.com/, iar un participant la acest eveniment se aventura sa afirme chiar ca blog-urile reprezinta viitorul PR-ului si ca relatiile publice traditionale vor disparea. Cu siguranta ca lucrurile nu vor sta tocmai astfel, insa fenomenul blogului este unul ce trebuie urmarit cu atentie.

Ar mai fi si sectiunea de evenimente online, ce nu trebuie uitata ca posibilitate de catre companii, mai ales avand in vedere ca exista softuri profesionale care vin in intampinarea nevoii realizarii unor astfel de evenimente.

Multitudine de posibilitati de manifestare Internet. Pentru companii, dar nu numai. Si pentru oameni. Si cum Internetul este intr-un fel sinonim cu informatia, atunci inseamna, doamnelor si domnilor, ca informatia este pusa acolo de cineva. Si dincolo de siteurile speciale, exista si marele subiect legat de jurnalismul online.

S-ar incadra cu siguranta tot in categoria comunicarii online, de aceasta data dintr-o alta perspectiva. Si e foarte adevarat ca sunt multe ziare care au si o replica virtuala a editiilor lor, insa e mult mai important ce se intampla cu aceasta replica. Pentru ca Internetul are multe facilitati, printre care si accesibilitatea din toate punctele de vedere non-stop. Prin urmare, nu trebuie sa existe doar copii online ale editiilor tiparite ale ziarelor, ci trebuie sa existe si fisiere multimedia adaugate. De ce sa nu apara si o captura video, o colectie de imagini, o inregistrare audio si tot asa, daca ele exista? Si mai este ceva: in conditiile in care editia o data tiparita nu mai poate fi modificata, pe site informatia poate fi actualizata oricand. Folosind un sistem de newsletter, toti cei interesati pot avea acces la informatie instant, spre deosebire de edtiile tiparite.

Nu vreau sa va plictisesc insa cu detalii de ordin tehnic, asa ca o sa mai spun doar ca dincolo de editiile online ale unor publicatii scrise exista si publicatii strict online. Si mai exista ceva: modalitati interesante de prezentare. Si daca la televizor avem moderatori, prezentatori, de ce nu am avea si pe Internet? Ei bine, asa au gandit si altii la randul lor si astfel a luat nastere Ananova un site cu stiri actualizate prezentate de o persoana virtuala.

Internetul este de altfel cel care a dus la aparitia spamului (la oricige carne de porc la conserva, insa scris cu litere mari: SPAM, in Austin, Minnesota, inca din 1937), este cel care ni i-a dat pe spimmeri (cei care fac spam pe programele de mesagerie instant), a dus la aparitia hackerilor, dar care ramane extraordinar de important. Iar la sectiunea new media nu trebuie sa uitam vreo clipa de existenta interactive broadcasting, de wireless and interactive television.

New media: oportunitati ce trebuie folosite la maximum. Poate mai ales in PR.
Ei bine doamnelor si domnilor, acesta a fost periplul nostru pentru astazi printre new media. Speram ca ati aflat informatii interesante si pentru orice fel de detalii nu ezitati sa ne contactati.
Va multumesc pentru atentie si va doresc o zi minunata!

Articole recomandate

Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul
Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie
Luam parte impreuna la acelasi scenariu, dar adevarul este ca fiecare simtim starea actuala si o intepretam, intr-un mod diferit. Unii mai afectati decat ceilalti, altii mai increzatori in fortele proprii, mai hotarati ca niciodata de a creste si a evolua. Indiferent in care dintre situatii ne