Skip to article

Personal branding

Are sens sa te gandesti la brand-ul personal si la cum oamenii te vad si daca aceasta imagine functioneaza pentru tine sau impotriva ta.

Daca esti genul de persoana care se plange si care mereu are probleme cu ceilalti colegi, acesta va fi deveni brand-ul tau. Cand apar proiecte noi, nu este de mirare ca nu este inaintat si numele tau.

Fiind genul de persoana cu care te intelegi bine in domeniul muncii si care vine cu solutii in loc de probleme, evident ca acesta este un brand mai bun.

Brand-ul tau personal este reputatia ta

Brand-ul personal este acela in care iti dezvolti imaginea propriei persoane, imagine pe care vrei s-o proiectezi asupra tot ceea ce faci. Nu este vorba de a fi fals sau superficial. Trebuie sa fie vorba despre adevaratele valori, pareri si servicii pe care le oferi altora.

Un loc de munca, o promovare sau un nou proiect sau chiar remuneratie depinde de brand-ul tau personal.

Brand-ul tau personal este reputatia ta, caracterul si personalitatea si cum te descurci strategic cu aceasta combinatie pentru a reusi. Pentru a-ti dezvolta brand-ul personal ai nevoie de putina gandire si de schimbare, daca este cazul.

In primul rand trebuie sa intelegi cum este pozitionat brand-ul tau acum printre colegii tai. Pe scurt, ce stiu oamenii despre tine si ce cred ei despre cum iti faci tu treaba.

Esti vazut ca cineva care executa si in care te poti increde? Sau esti vazut ca cineva care se descurca singur?

Personal branding

Pentru a-ti schimba situatia actuala, in primul rand trebuie sa identifici atitudinile pe care trebuie sa le schimbi si apoi comportamentul necesar pentru a face acea schimbare.

Fii proactiv

Un exemplu ar fi o atitudine optimista, ca poti face orice si comportamentul ar putea fi acela de a veni cu idei sau a te oferi voluntar la un proiect inainte ca seful tau sa te roage.

Este o gandire proactiva in folosirea calitatilor personale pentru a-ti face treaba mai bine mai degraba decat sa spui ca tu esti asa cum esti si ca oamenii te accepta sau nu. Asta poate fi in regula in viata personala, dar nu este eficace la slujba.

Odata ce ai identificat ce trebuie schimbat, dezvolta un plan simplu si pastreaza-l in minte cand duci la bun sfarsit sarcinile si in lucrul cu colegii. Totul este in mintea ta. Schimba gandurile si atitudinea ti se va schimba.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE