Skip to article

Profesii in functie de personalitate

Profesii in functie de personalitate
Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni percep lucrurile si actioneaza atat de diferit fata de tine? Sau de ce unii sunt mereu victime in timp ce altii niciodata? Poate te-ai intrebat de ce unele persoane fac limonada din lamai, in timp ce altele cad in depresie cand viata le ofera lamai.

Raspunsul e personalitatea fiecaruia, si exista 4 mari tipuri de personalitati. Recunoaste-te si alege-ti profesia care ti se potriveste!

Personalitatea binevoitoare

E usor sa te intelegi cu ea, stie sa asculte, are multi prieteni, nu se extuziasmeaza repede, ii judeca pe ceilalti, e indecisa, evita responsabilitatile, tacuta, nu ii place sa conduca, ci prefera sa stea in spate, iti spune ce vrei ca sa fii fericita, e greu de spus daca iti spunde adevarul sau te minte.

Profesii posibile: psiholog, profesor, asistenta medicala.

Personalitatea analitica

Vrea intotdeauna detalii, are nevoie de timp de gandire inainte sa ia o decizie, care va fi intotdeauna cea dreapta, nu e emotiva, poate parea un pic cam rece, nu se simte bine in societate, stie sa asculte, organizator excelent, ii critica pe ceilalti, e sceptica in privinta complimentelor, se supara daca nu esti de acord cu ea, rezolva problemele celorlalti, credincioasa si devotata.

Profesii posibile: administrator, planner, contabil, operator calculator.

Personalitatea care conduce

E un lider, stie sa se poarte ca un sef, stie totul, are de obicei dreptate, nu e foarte populara, e posesiva cu prietenii, duce lucrurile pana la capat fiind capabila de orice sacrificiu, este prea independenta, nu are nevoie de prieteni, decisa, eficienta, orientata spre obtinerea rezultatelor, nu-si cere scuze, ii plac argumentele si controversele.

Profesii posibile: inginerie, banci, drept.

Personalitatea expresiva

Mereu pe picior de plecare, vorbeste mult, e sufletul petrecerii, se arunca cu capul inainte, isi face usor prieteni, uraste singuratatea, vrea sa fie populara, intrerupe adesea conversatia si nu stie sa asculte, uituca, isi cere scuze frecvent, spontana, exagerata, entuziasta, ia decizii rapid, prea fericita dupa parerea unora, se enerveaza rapid, are nevoie sa fie in centrul atentiei.

Profesii posibile: in domeniul artistic, antreprenori.

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un