Skip to article

Profesionista sau buna colega?

Profesionista sau buna colega?
Am un birou plin de colege si in timp am observat la ele comportamente destul de diferite. Unele sunt mai expansive si povestesc de zor intamplari personale, se intereseaza de soarta celorlalte si gasesc mereu cate un subiect "de barfa".

Altele se limiteaza la discutii profesionale si nu lasa sa se ghiceasca nimic din problemele cu care se confrunta sau nu in viata privata. Chiar daca a doua categorie pare alegerea cea mai buna, ele totusi nu sunt private cu ochi foarte buni de catre restul colegelor.

Cum este bine sa te comporti la birou, mai ales intr-un colectiv mare?

Unii specialisti in comportamentul corporatist sustin ca fi rezervata la birou nu iti poate aduce decat beneficii. Inca de la bun inceput ai fost angajata in companie fiindca seful tau a crezut ca poti face treaba, insa competenta nu este suficienta pentru a reusi. Pasiunea pentru munca desfasurata, demnitatea de sine si stapanirea au un aport considerabil pentru succesul profesional.

Totusi, multe peroane angajate, cu precadere femei, cauta partea distractiva de la locul de munca, ceea ce constituie, in opinia specialistilor, o greseala. Deoarece indiferent de cat de destinsa ar fi atmosfera de la birou, nu trebuie uitat ca munca depusa acolo este in scopul de a face bani pentru companie, nu in a te distra.

Asta nu inseamna totusi ca nu trebuie sa fii o persoana saritoare si sa iti ajuti colegele atunci cand acestea se afla in impas. Insa poti face acest lucru si fara a participa la discutiile interminabile din desele pause de tigara si fara sa fii la current cu ultimele barfe despre colega nou venita din departamentul de alaturi.

Autor: Tashulina

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un