Skip to article

Promovarea in cariera: 5 moduri prin care sa avansezi in functie

Promovarea in cariera: 5 moduri prin care sa avansezi in functie
Promovarea in cariera este un obiectiv pe care este firesc sa il ai in activitatea ta profesionala, insa cele mai eficiente moduri prin care poti sa avansezi in functie nu isi produc efectele peste noapte. Daca iti doresti o crestere in functie sustenabila, este important sa iti construiesti pas cu pas drumul catre treptele ierarhice superioare.

Unii dintre noi se nasc lideri, altii invata pe parcurs sa devina astfel. Pe o piata in plina dezvoltare, cu o competitie acerba, profesionistii sunt cu adevarat necesari. Iata de ce promovarea in cariera a incetat sa se mai realizeze prin mijloace adiacente si este posibila doar daca detii calitati reale pentru a conduce.

Afla care sunt pasii de baza care te ajuta sa avansezi in functie, pe termen lung.

1. Atitudinea in echipa

Daca visezi la un post superior la locul tau de munca, atitudinea ta in echipa este esentiala pentru promovare. Contrar opiniei generale, autoritatea nu te recomanda pentru a coordona oameni. Un lider eficient promoveaza cooperarea si spiritul de echipa, de aceea este bine sa iti demonstrezi abilitatea de a mobiliza echipa si puterea ta de initiativa. Intereseaza-te asupra muncii fiecarui coechipier si contribuie la indeplinirea eficienta a sarcinilor.

2. Ascultarea activa

Nu vei fi promovata dupa bunul plac, daca nu inveti tainele ascultarii active. O atitudine superioara, de "eu le stiu pe toate si nu am nevoie de explicatii", te exclude din start din lista potentialilor manageri intocmita de superiori. Fie ca te afli la o sedinta cu echipa, fie ca porti o discutie fata in fata cu un coleg, asculta cu atentie ce ti se transmite.

Repeta informatiile pentru a primi confirmarea ca ai inteles corect si nu incerca sa anticipezi pareri sau puncte de vedere. Masoara-ti cu atentie raspunsurile si informeaza-te inainte sa sustii un lucru.

3. Invata socializarea bussiness

Exista doua extreme ale spiritului sociabil in afaceri, in care nu vrei sa cazi niciodata: cea a barfei sau a impartasirii de informatii intime si cea in care esti rece, distanta si inexpresiva. Nu discuta cu un coechipier ceea ce nu s-ar dezbate la o sedinta cu echipa, insa arata-te empatica privind trairile si punctele de vedere ale celor din jur. Discuta deschis si promoveaza comunicarea in mediul tau de lucru, fara sa depasesti limita bunului simt si a elegantei in profesie.

4. Dovedeste-ti bunele maniere

Un manager care isi merita si calitatea de lider stie sa trateze pe toata lumea cu acelasi respect si curtoazie, de la treptele executive inferioare pana la CEO-ul companiei. Chiar daca acum te afli intr-o pozitie de management mijlociu, nu uita sa apreciezi contributia si valoarea fiecarui angajat, ca pe o piesa de puzzle esentiala pentru eficienta generala. Ai fi surprinsa cata influenta pot avea subordonatii asupra evolutiei manageriale. Daca vei fi singurul manager de mijloc care saluta portarul, de pilda, vei iesi in evidenta intr-un mod extrem de favorabil tie.

5. Omul potrivit, la locul potrivit

Exerseaza-ti in permanenta abilitatile de a desemna omul potrivit la locul potrivit, aceasta fiind calitatea de baza pe care un lider trebuie sa o detina. Analizeaza punctele tari si slabe ale echipei in care lucrezi si sugereaza reatribuiri de sarcini potrivite pentru fiecare persoana in parte.

Inainteaza-ti opiniile argumentate in sedintele cu superiorii si gaseste in permanenta solutii pentru eficientizarea lucrului in echipa. Vei fi luata in vizor si plasata cat de curand pe pozitia la care aspiri.

Autor: Adelina Dobrin

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul